Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Žoao Souza, teniser iz Portugala, rekao je da mu je oduvek najteže bilo da igra protiv prvog igrača sveta, Novaka Đokovića.

Portugalac, koji je trenutno na 66. mestu ATP liste, šest puta je igrao sa srpskim teniserom, od čega četiri puta na grend slem turnirima i još nije uspeo da zabeleži pobedu, čak ni da osvoji set!

PROČITAJTE JOŠ:

Otuda, nije iznenađenje kada kaže da kada igra sa Novakom kao da nailazi na zid.

“ Igrati protiv Novaka Đokovića je kao da igrate protiv zida. On je vrhunski igrač protiv kojeg sam igrao najviše puta i svaki put sam izgubio. Ipak, želim da kažem da su mi ti mečevi pomogli da napredujem“, rekao je souza za list „Bola Amarela“.

Portugalac još nije uspeo da se probije u Top 25 na svetskoj listi. Ima 31 godinu i dosta iskustva, kaže da ga sada više nije strah od poraza kad igra sa najboljim svetskim igračima.

„Mislim da sam napravio značajan progres protiv igrača iz vrha. Ne plašim se da igram protiv njih, uvek mi je cilj da ih pobedim.“

Još jednom se osvrnuo i na, kako je rekao, nepravedne kritike na račun svetskog broja jedan zbog „Adrija tura“.

„Novakova uloga je u svemu prenaglašena. Nije to činio zbog novca, već da bi pomogao tenisu. Bilo je mnogo neopravdanih kritika, što nije bilo u redu jer su neophodne mere preduzete. Kritika ide na račun organizacije, ne lično Novaka Đokovića“, zaključio je Souza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar