Olga Danilović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović
Olga Danilović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Drugu nedelju zaredom navijači u Srbiji sa nestrpljenjem očekuju teniska finala.

Dve velike drugarice, koje su se podržavale tokom čitavog Rolan Garosa, izlaze na teren.

PROČITAJTE JOŠ

Igraju u dva različita grada, dva različita turnira, ali će sa velikom pažnjom biti ispraćen svaki njihov potez.

Prva će na teren Olga Danilović, koja je prošla kvalifikacije, a onda stigla do finala WTA turnira u Lozani (taj meč možete pratiti uživo na kanalu Sport klub HD i Sport klub 2 HD od 13.00). U borbi za trofej će odmeriti snage protiv Petre Martić, trenutno 85. igračice sveta. Martić je došla na turnir sa mnogo samopouzdanja jer je stigla do osmine finala Vimbldona, a sada će Danilović imati ozbiljan test u nastojanju da dođe do pehara i dodatno popravi mesto na WTA listi.

Dva sata nakon početka ovog susreta od 15.00 na teren (Sport klub HD, Nova Sport) će Aleksandra Krunić i Bernarda Pera, hrvatska igračica koja nastupa za Ameriku (nedavno je za Nova.rs pričala upravo o tome) se nalazi u dobroj formi i želi da u Budimpešti stigne do titule. Pera je trenutno 130. igračica sveta, a Krunić je pre početka turnira bila 105. Projektovano joj je 86. mesto nakon što turnir bude završen, a plasman može dodatno da popravi.

Krunić i Danilović su velike prijateljice i bile su podrška jedna drugoj tokom čitave karijere.

„Teže mi je da gledam nju nego da ja igram“, rekla je Krunić o Danilović.

Danilović je podsetila na početke u reprezentaciji.

„Došla sam sa 15 godina u Fed kup tim i prvi trening sam odradila sa Aleks. One su na mene gledale kao na dete, kao što sada mi gledamo Lolu. Na turnirima, kada smo se viđale, imale smo poseban odnos. Prija mi i pored terena, družimo se i kad nismo u klubu. Aleks je jedan veliki car: iskrena je, ima čistu dušu, dobra je osoba. Kada je prijateljica, uradiće sve za tebe, a takva sam i ja“, poručila je Danilović.

BONUS VIDEO Olga Danilović tražila od navijača da ućute, Ruskinja plakala zbog publike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare