Foto: Foto Olimpik / ddp USA / Profimedia

Olga Danilović, najbolja srpska teniserka, bila je bolja od Done Vekić posle tri seta u trećem kolu Rolan Garosa sa 0:6, 7:5, 7:6 (8) i tako je napravila uspeh karijere.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Borba koja će se pamtiti odlučena je posle super taj-brejka i nestvarne drame u kojoj je bila mirnija Olga i slavila sa 10-8.

Danilović nikada nije prošla dalje od trećeg kola na grend slemu i pobedom protiv Hrvatice napravila je uspeh karijere.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom setu dominirala je Hrvatica i čini se da srpska teniserka nije bila u meču zbog umora.

Igrala je do kasno uveče protiv Danijel Kolins u četvrtak i već narednog dana dobila je jutarnji termin (11 časova), te joj nije bilo lako da odmah pronađe ritam.

To je iskoristila Vekić i bez izgubljenog gema stigla je do prvog seta.

Prava borba je počela tek od drugog seta. Tada se već igralo gem za gem, Danilovićeva se razigrala, osvojila i neke fantastične poene i vrebala priliku za prvi brejk. U desetom gemu je, pri vođstvu 5:4, imala dve set-lopte, ali nije ih iskoristila.

Ipak, vrlo brzo su se ukazale nove šanse u dvanaestom gemu, kada Olga konačno dolazi do brejka, a ujedno i do osvajanja drugog seta sa 7:5.

Ali, bolje je Dona otvorila nastavak, povela je sa 2:0, iako je i Olga imala dve brejk šanse. Tako je počela opet da diktira tempo i grabi ka trijumfu. Ipak, Olga je povela sa 40:0 i napravila brejk iz prve šanse, bez izgubljenog poena za 3:3.

Završnica je bila kao u najboljim dramskim filmovima. Posle 4:4, sva tri naredna gema bili su brejkovi i Dona je opet bila na pragu trijumfa sa vođstvom od 6:5. Tu je Olga bila na najtežem ispitu, uspela da je da sa same ivice izbori taj-brejk i uđe u konačni obračun za pobedu.

I u super taj-brejku vodila je Vekić (5-2), ali Olga pravi preokret i zauzima mesto u osmini finala Rolan Garosa.

Na kraju je veoma emotivno Srpskinja proslavila trijumf, plakala je i ujedno skakala od sreće i zaslužila je ogromne aplauze na tribinama.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare