Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković je dobio najbolju moguću vest pred završnicu turnira Masters serije u Parizu nakon završenog poslednjeg četvrtfinalnog meča.

PROČITAJTE JOŠ...

Aleksander Zverev je u borbi za polufinale morao da preskoči Kaspera Ruda, i u tome je uspe oposle velike borbe, iako je rezultat u setovima bio maksimalan, 2:0.

Prvi set odlučen je 11. gemu, kada je Nemac iskoristio ukupno četvrtu brejk loptu i uspeo da, nakon dosta muke, povede sa 6:5, a potom i na svoj servis dođe do vođstva u setovima.

Drugi deo igre doneo je još veću borbu, iako je Zverev već u trećem gemu napravio brejk.

Rud je mogao da uzvrati u narednom gemu, ali nije iskoristio nijednu od tri brejk šanse, da bi potom Zverev propustio čak pet prilika da reši pitanje pobednika u sedmom gemu, ali je uspeo da dođe do pobede, 6:4.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

To znači da će u polufinalu igrati sa Danilom Medvedevim. Đokoviću „na ruku“ ide to što su obojica imala dosta problema da zabeleže pobedu, pošto se i Medvedev mučio protiv Huga Gastona, a s obzirom na to da će polufinalni meč obojica želeti da dobiju, jasno je da će taj meč biti pravi maraton, pa će Novak, ukoliko opravda status velikog favorita protiv Huberta Hurkača, imati dovoljno vremena da se odmori, pogotovo jer je njegov i Hurkačev meč prvi na programu.

Bonus video: Jelena i Tara Đoković plešući proslavljaju Novakov prolaz u polufinale Mastersa u Parizu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar