Foto: youtube.com

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, godinama unazad na mečevima ima podršku mnogih poznatih ličnosti. Veliku većinu njih ne treba predstavljati dalje od imena i prezimena jer o njima zna čitava planeta.

PROČITAJTE JOŠ

Iako redovno provejava priča da Novak nije omiljen na zapadu, mnoge poznate ličnosti ga obožavaju i ne propuštaju njegove mečeve.

Ni njima ponekad nije jasno zašto Novak nije omiljen poput Rafaela Nadala ili Rodžera Federera, za koje su rezervisane simpatije publike.

Ipak, kada su u pitanju lože, Novak često ima VIP podršku iz raznih sfera, od fudbala do Holivuda.

Veliki navijač našeg asa je legendarni holivudski glumac Džerald Batler.

Snimak njihovog pokliča iz filma „300“ mesecima se mogao naći na društvenim mrežema.

Batler je nekoliko puta uživo gledao Srbina, pa je čak silazio i do svlačionice da mu uživo čestita.

Na US Openu je Novak uvek imao najglamurozniju publiku, pa je Boris Beker, kao tadašnji trener srpskog asa, podelio fotografiju iz lože sa US Opena 2016. godine.

Na fotografiji se uz njega nalazi Jelena Đoković, ali i Ben Stiler i Hju Džekmen dva poznata holivudska lica.

Tokom 2018. godine se na tribinama u Londonu našla i današnja zvezda Juventusa – Kristijano Ronaldo.

Slavni Portugalac je gledao Završni turnir u Londonu u društvu sina Juniora, te Georgine Rodrigez, sa kojom je godinama u vezi.

Njih dvojica su zajedno trenirali i tokom prošle godine u Dubaiju, a tada je Ronaldo otkrio neke tajne dugovečnosti našem asu.

Jedna od najvećih zvezda boksa svih vremena Majk Tajson nije prisustvovao Novakom meču, čiji je veliki navijač, ali jeste jednom treningu.

„Đoković je moj favorit u ovom momentu. Kada je dobro, stvarno volim da ga gledam. On je moj favorit zbog načina na koji se vratio iz povrede i pobeđivao moke poput Federera i Nadala i to je fenomenalno. On je istinski borac“, rekao je Tajson tokom 2016. godine.

Planeta je bilo oduševljena reakcijama Meril Strip tokom finala US Opena 2018. godine kada je Novak srušio Huana Martina del Potra za 14. grend slem titulu.

Nekoliko puta je snimljena kako gleda poene u neverici, a prilično emotivno je preživela sve ove momente.

Meč Novaka na US Openu posmatrala je i Adrijana Lima, poznata brazilska manekenka i po mnogim ocenama jedna od najlepših žena sveta.

Lima je našoj javnosti postala poznata nakon braka sa Markom Jarićem, srpskim košarkašem, a u nekoliko navrata je Brazilka gledala mečeve najboljeg tenisera sveta.

Ona je tada objavljivala storije sa porukom.

„Navijam za mog prijatelja Novaka.“

I domaće poznate ličnosti često gledaju Novakove mečeve, pa je tako često na tribinama glumac Dragan Jovanović, a na Serbia open bio je i Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije.

Bil Ejkman se profesionalno ostvario kao investitor i menadžer, osnivač je i generalni direktor „Peršing skver kapital menadžmenta“, a procenjuje se da trenutno ima oko tri milijarde dolara (poslednja procena izvršena aprila 2021. godine).

Poznat je kao pasionirani ljubitelj tenisa (kojim se bavio tokom srednje škole), ali i kao veliki filantrop koji je tokom godine donirao ogromne svote novca u humanitarne svrhe, a ostaće upamćena jedna njegova fotografija sa Novakovog meča. Ejkman je dana postao deo Savedotavnog odbora Asocijacije profesionalnih tenisera.

Bil Ejkman
Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Novak Đoković oformio je ozbiljan tim za PTPA, organizaciju koja želi da promeni raspodelu profita u svetu tenisa.

Taj plan nije se dopao ATP-u, ali jeste Rebeki Mekdonald, kanadskoj biznismenki srpskog porekla, rođenoj 1953. kao Ubavka Mitić.

Rebeka je ušla u PTPA kao član savetodavnog odbora, na poziv osnivača Vaseka Pospišila i Novaka Đokovića.

Ova dama, koju često određuju i kao najbogatiju Srpkinju, privukla je mnogo pažnje kada je sa Novakom slavila pobedu u finalu US Opena.

Rebeka Mekdonald, Ubavka Mitić
Foto: EPA-EFE/DANIEL MURPHY

Ipak, tu se ne završava spisak poznatih ličnosti, ali jeste svakako dobar uvid u to kakvu je sliku Srbije Đoković posao u svet.

Srpski teniser je imao specifičan odnos sa Kobijem Brajantom, legendarnim NBA košarkašem, koji mu je tokom godina dao nekoliko sjajnih saveta.

Nakon pogibije Brajanta u januaru prošle godine, izašao je sa trenerkom na kojoj je bilo izvezeno 24 i 8, te KB.

„Moje srce stvarno tuguje zbog današnjih vesti. Kobi Brajant mi je bio veliki mentor i prijatelj. Ti i tvoja ćerka ćete večno živeti u našim srcima. Nema tih reči koje bi mogle da izraze najdublja saosećanja sa porodicom Brajant i svim ostalim porodicima koje je zadesila ova tragedija. Počivaj u miru, moj prijatelju“, napisao je tada Đoković.

Zapravo, spisak ljudi koji su gledali meč Novaka ili su se sa njim družili zaista je impresivan, pa postoje samo dve velike zvezde koje nije imao sreću da upozna. Barem ne još uvek.

„Majkl Džordan, nisam ga nikad sreo, ali nisam ni jedini. On je moj idol iz detinjstva koga sam gledao kao i ceo svet. Bilo bi dobro, imamo mnoge zajedničke prijatelje, znam da voli golf, možda bih mogao da ga sretnem na golf terenu. Takođe, voleo bih da upoznam Džima Kerija. On je veoma interesantan momak, njegovi pogledi na svet me intrigiraju, voleo bih da porazgovaram sa njim o tome“, rekao je Đoković februara ove godine.

Novaka je pratio i Dejvid Bekam, čiji su se sinovi fotografisali sa Novakom, obožava ga i Zlatan Ibrahimović, ali i reprezentativci Hrvatske.

Štaviše, Ibra je čak i zaigrao tenis sa Novakom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram