Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bogdan Obradović, nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, bio je gost portala Nova.rs.

On je u podkastu „Penal“ govorio o nedavnim momentima kroz koje je prošao njegov bivši pulen Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Ali i o prošlosti…

„Španci i Švajcarci su imali nekoga ko im je čistio školjke i stavljao im u usta, imali su lagan put ka profesionalnom tenisu, Novak se dosta napatio kroz ceo proces, kao i svi naši igrači koji se probijaju“, rekao je Obradović.

Period za nama je obeležio Rolan Garos u kom je viđeno 56. izdanje teniskog klasika između Đokovića i Rafaela Nadala.

„Novak ima interesantnu priču oko Rafe, zajedno smo bili na Dejvis kupu kada smo igrali protiv Španije, poprilično smo se smejali Novak i ja tokom meča, ali je jasno da Novak beskonačno poštuje Rafu. Rafa je fantastičan, ljudi to ne znaju, on čak i u sezoni betona zna da istrenira na terenima sa šljakom, voli tu podlogu, odrastao je na njoj, njemu je to ušlo u srce“.

Najbolji teniser sveta nije uspeo da pruži pravi otpor najboljem teniskom šljakašu i poražen je u tri seta.

„Novaka sam razumeo tokom meča da je bio iznenađen tempom. Da plastično objasnim, kao da trčite trku na 800 metara, a vaš protivnik svakih sto metara istrči sprintom. Vi možete da trčite, ali trčite za njim sve vreme“.

Za razliku od Novaka, Nadal je imao mnogo veći period za odmor.

„Rafa je ozbiljno shvatio Novaka… I vrlo je čudan Rafa, kada se govori o teoriji tenisa, on iz defanzivne pozicije igra jako ofanzivno, što je jako čudno i ne postoji igrač koji je sličan njemu. Novaka sam razumeo jer nije očekivao toliku brzinu u finalu, ali… Svi igrači su svesni da ne mogu drugačije protiv Novaka, već da idu punim gasom. Novak ima nerealnu sliku do finala, ni u jednom meču pre finala nije bilo igrača koji je tako žestoko krenuo protiv njega“, zaključio je Obradović.

Kompletan razgovor pogledajte u videoprilogu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar