Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković i Karlos Alkaraz čine finale iz snova za mnoge navijače koji u ovom trenutku prate Vimbldon. Čak i u takvoj situaciji se dešava da se povremeno vide u klubu ili na terenu.

Foto: Nova.rs

U ponedeljak ujutru je Đoković odradio trening pred duel sa Hubertom Hurkačom (7:6(6), 7:6(6), 5:7, 6:4), a u trenutku kada je Srbin dolazio na terenu do njega se već nalazio španski as.

Trenirali su neko vreme paralelno jedan do drugog, a onda je Španac završio svoj trening i polako počeo da se pakuje. Ali, veoma, veoma lagano. Gledali su trening Đokovića Alkaraz i njegov tim, a Karlos Stariji, otac momka iz Mursije, u jednom trenutku je izvadio telefon i počeo da snima šta Đoković radi.

PROČITAJTE JOŠ

Nekih 15 minuta su Španci stajali i komentarisali na maternjem jeziku šta radi srpski as pre nego što su konačno odlučili da krenu.

I Đoković je to, ako ne ranije, onda saznao na konferenciji za medije. Pitanje je bilo direktno da li je primetio da se to radi i da li bi voleo da ima nešto više privatnosti u tim momentima jer svi gledaju šta radi. Nije imao ni najmanju dilemu.

„To je situacija takva, okolnosti su takve da na treninzima nemamo privatnost, iako ponekad bih voleo da imam više privatnosti. Onda to daje više mogućnosti da isprobam neke stvari, da komuniciram jasnije sa svojim timom. Činjenica jeste da nisi u potpunosti opušten na treningu. Znaš da su tu tvoji rivali, znaš da svi gledaju preko ramena šta se događa, na čemu radiš. Svaki udarac se meri, procenjuje i ocenjuje“, poručio je Đoković i ni u jednom trenutku nije direktno pomenuo oca španskog tenisera što je bilo dosta neočekivano.

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Podvukao je da ne pravi razliku između treninga i meča.

„To kroz neku analizu sutra utiče na eventualni susret sa Alkarazom ili bilo kim. Koncentracija je potrebna. Za mene je trening kao meč. Taj intenzitet unosim i na trening. Ponekad atmosfera je ležernija ako se bolje osećam, napetija ako se loše osećam. Suština je ta da svojim rivalima ne želiš da odaješ utisak da ti je slabo, da si nervozan, da ne ide. Činjenica jeste da smo svi veoma usredsređen“.

BONUS VIDEO Đoković pobedio Hurkača na Vimbldonu