Foto:REUTERS/Clive Brunskill

Namučio je Dominik Kepfer Novaka Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

Srpski teniser je odlično počeo, ali kako se približavao kraj prvog seta, tako je Nemac hvatao zalet. Nije uspeo da se rezultatski vrati u igru u tom periodu, ali jeste u drugom setu koji je kasnije i osvojio.

PROČITAJTE JOŠ

Na kraju, Novak koji je propustio čak 15 brejk lopti (6-21), uspeo da trijumfuje i plasira se u polufinale gde ga u nedelju očekuje duel sa Kapserom Rudom.

„Svaka mu čast kako se borio i vratio, ali krivim sebe jer sam dozvolio da uđemo u treći set, iako sam imao dobijen prvi i brejk prednosti u drugom. Izgledalo je tada dobro, ali nisam uspeo da napravim poslednji korak za osvajanje drugog seta. Ako se nekad dogodi ovakav pad u igri, onda je to na šlajci. Zahtevna je, nepredvidiva podloga, a on je kasnije počeo bolje da igra. Nije imao šta da izgubi. U trećem setu sam odigrao dobro, čvrsto. Zadovoljan sam kako sam završio meč“, rekao je Novak.

Igra Kepfera je, kao u prethdnim rundama, bila je daleko iznad njegovog ATP rektinga.

„Znam ga već duže vreme, prethodnih godina smo u nekoliko navrata trenirali zajedno na različitim podlogama. Levoruk je, ima nezgodan servis, pogađa čudne uglove. Tokom poena ulazi na forhend kad oseća loptu. Njegova igra idealna je za ovu podlogu.“

Poput Nemca u subotu i Rud će u nedelju prvi put videti Novaka na zvaničnom meču.

„Još jedan specijalista za šljaku. Igrao je dobro na betonu posldnjih gdojna, ali se na šljaci oseća najkomfornije. Jesam favorit zbog renkinga, ali do sada nismo igrali, pa ću morati da pogledam njegove duele, odradim domaći zadatak i odigram dobar meč“, završio je Novak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar