Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Nekadašnji čileanski teniser Fernando Gonzales govorio je o tome ko bi iz 'Velike trojke' mogao da završi karijeru sa najviše grend slem titula, ali i o tome ko mu je omiljeni teniser i zbog čega.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal su nesumnjivo pomerili granice „belog sporta“, a nadmetanje oko najvećih titula će uskoro doći do usijanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji teniser sveta imao je priliku da se odvoji od Španca i Švajcarca, ali ga je u tome osujetio Danil Medvedev pobedom na US Openu ove godine.

„Ne tako davno, bilo je neverovatno da neko osvoji i deset grend slem titula, a sada imamo trojicu sa po 20. Kada je reč o brojevima, siguran sam da će Novak završiti sa najviše slemova i sa možda najboljom statistikom. Ipak, ima i drugih faktora koji određuju ko je najveći“, rekao je Gonzales.

Iako Novak obara gotovo sve rekorde u poslednje vreme, Gonzalesov odabir omiljenog tenisera pao je na Federera.

„Novak obara sve rekorde i čini se da će nastaviti to da radi godinama, ali ja mislim da se ne može reći: ’Ovaj momak ima najviše titula, znači da je najbolji’. Možemo samo da odaberemo sebi omiljenog, meni je to Rodžer po stilu igre: jednoručni bekhend, servis, volej, njegov stil igre je više klasičan. Kada gledate Novaka, čini se kao da nikada neće promašiti loptu, a Rafa trči svuda uprkos tome što ga celo telo bori – teško je reći ko je najveći“, istakao je Čileanac.

Od mlade generacije, koja se tek probija na najveću tenisku scenu, Gonzales je izdvojio Janika Sinera i Andreja Rubljova, kao momke koji bi mogli da naprave velike rezultate u narednoj godini.

Gonzales je tokom karijere osvojio 11 titula, na vrhuncu karijere bio je peti teniser sveta, a pored toga ima i dve olimpijske medalje – zlato u dublu 2004. godine i srebro u singlu 2008. godine.

BONUS VIDEO Troicki: Braća Rusi nam pomogli, blagi smo favoriti protiv

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar