Foto: Printscreen/SK

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je 80. profesionalnu titulu. On je po drugi put u karijeri osvojio Masters Sinsinati pošto je u finalu bio bolji od Miloša Raonića, 1:6, 6:3, 6:4.

Nije imao Novak lak posao u finalu, posebno zbog toga što je u petak imao pakleno težak meč sa Bautistom Agutom u polufinalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tri sata igre, povraćanje, bolovi u vrati i stomaku, ali sve je to prebrodio i pojavio se u finalnom meču.

PROČITAJTE JOŠ: Kralj je kralj, Novak preokrenuo za novi pehar Sinsinatija!

Ovo mu je bio 11. meč sa Raonićem i 11. pobeda, ujedno i 35. masters pehar u karijeri čime je stigao Rafaela Nadala.

„Čestitam Milošu na odličnoj nedelji. Nisi imao sreće danas, ali si u odličnoj formi. Siguran sam da ćeš imati dobar US Open“, obratio se Novak rivalu na ceremoniji dodele pehara.

Potom se zahvalio članovima tima.

„Težak meč juče, Uli, odradio si sinoć i jutros sjajan posao, hvala ti na tome. Gorane, ti si najbolji trener, ali najgori igrač u dublu! Iskoristiću ovu priliku da kažem svima navijačima – nedostajete nam. Čudno je igrati u ovim uslovima, svi se nadamo da će sutrašnjica biti bolja, nadam se da ćemo se brzo videti“, dodao je Novak.

On je poslao svima poruku mira i prijateljstva.

„Želim da pošaljem poruku mira i ljubavi, prijateljstva, ovo je vreme za praštanje. Moramo proći kroz ova teška vremena, nadamo se da ćemo svi na plateni naći način da živimo na mirniji način“, zaključio je Novak.

Raonić je bio fasciniran Novakovim učinkom, a poslao je i poruku koja je upućena smirivanju situacije u SAD.

„Čestitam Novaku i njegovom timu. Sjajna nedelja. Koliko je to već, 23 pobede u nizu? Ja kad počnem sa 3:0, jako sam srećan. Hvala momcima koji mi pomažu, prate me, zahvalan sam im zbog toga. Odlično je što se sport uopšte vraća, želim svima najbolje šitom sveta. Molim se za sve njih. Ovo je bilo teških nekoliko meseci, ali veoma smo srećni u Kanadi što je svaka osoba na ulici bezbedna. Nadam se da će biti ozbiljne promene u Americi i da će se svi u svojim zajednicama osećati sigurno. Želim da svi mislimo o tome“, poručio je Raonić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare