Foto: Srdjan Stevanovic / Starsport

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, iznenađujuće je okončao učešće na turniru u Beču.

On je ubedljivo poražen od Lorenca Sonega u četvrtfinalu turnira.

Srpski igrač je delovao bezvoljno, nezainteresovano, a pretpostavljalo se da udeo u tome ima i smrt mitropolita Amfilohija.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je posle meča rekao da je svoj cilj u Beču ostvario plasmanom u četvrtfinale, što mu je poboljšalo šanse da ostane prvi na ATP listi na kraju godine.

„Ovo je baš jako tužan dan… Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vreme blizu njega i osetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina“, izjavio je Đoković.

Đoković je dodao i to da tako tužna vest nije uticala na njegovu igru, tačnije da to nije bio glavni uzrok poraza, već jednostavno to što mu se nije igralo.

„Nije mi se igralo, da budem baš iskren. Nije toliko uticala na moju igru ta tužna vest. Jeste, ali ne u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Generalno, jednostavno mi se nije igralo. Sada ću biti neko vreme sa porodicom. Vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim sezonu snažno i na najbolji mogući način“, zaključio je prvi igrač sveta.

Novak bi trebalo da se vrati u Beogradu posle završetka turnira u Beču, ali postoji i mogućnost da ode u Podgoricu na sahranu mitropolita Amfilohija.

Ta opcija nije isključena, ali je precizirano da ukoliko se to bude dogodilo da će se raditi o privatnoj poseti, što znači da Novak neće biti dostupan javnosti i medijima.

Preminuli mitropolit će biti sahranjen u nedelju 1. novembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare