Maljković
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da zajedno sa Novakom Đokovićem radi na zbližavanju Srba i Hrvata, i naglasio ljudske kvalitete srpskog tenisera.

„Nikad niko neće biti kao on. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista, on je i neverovatan čovek“, rekao je Maljković za „Večernji list“ i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju, na šta je on odgovorio: ‘Predsedniče, hajde da nekoga drugog učinimo srećnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekome drugom’. I zbog svega toga ja sam predložio da se beogradski Trg Terazije preimenuje u Trg Novaka Đokovića, no odmah su me napali jer, kao, to ne bi bilo u duhu pravnih propisa Republike Srbije jer se takva čast ne može dobiti za života. A terazije je turska reč za vagu“.

Maljković je veoma važan deo karijere proveo u Splitu i vodio Jugoplastiku do dve titule prvaka Evrope, dok Đoković potencira prijateljski i komšijski odnos, između ostalog i podrškom Hrvatima tokom Mundijala u Rusiji.

„Pre jedno mesec i po dana, Novak je bio u mojoj kancelariji i ja sam mu rekao da smo on i ja u istoj misiji, na šta mi je on rekao: ‘Mislite ovo, mi i Hrvati’. Da, na to sam mislio. Radimo na zbližavanju dva naroda, ali uništiše nas na društvenim mrežama. Na to mi je rekao da ga ne zanima šta drugi misle o tome i da je njegovo da kaže što ima u glavi i šta misli da je dobro za sve nas“, istakao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare