Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

U ponedeljak je objavljena najnovija ATP lista, a na njoj najbolji teniser svih vremena Novak Đoković zauzima treće mesto. Ipak, koliko to zapravo utiče na njega?

Novak Đoković sada ima 8.360 bodova, pa su ispred njega na svetu samo Janik Siner sa 9.480 bodova, te Karlos Alkaraz sa 8.580.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je tako prekinuo vladavinu na prvom mesto ATP liste, što mu više nije prioritet od kada je stigao do najvećeg broja sedmica ikada od svih igrača (428) i sada cilja na 25. grend slem titulu.

Trenutno se u Beogradu oporavlja od operacije medijalnog meniskusa i deluje da planira da zaigra na Vimbldonu.

Ipak, trenutna pozicija na ATP listi svedoči da bi mogao da dobije jedan dodatni, pakleni meč. Naime, kao treći na svetu bi mogao da se sastane u polufinalu sa Alkarazom ili Sinerom, a onda sa drugim rivalom u samom finalu.

To znači da bi put ka tituli mogao da bude još teži jer su ovo tri igrača koji najbolje igraju na travi u ovoj generaciji (uz uvek neugodne Huberta Hurkača i Matea Beretinija).

Ipak, ta komplikacija nije još uvek i potvrđena jer Vimbldon i dalje ima pravo da drugačije organizuje listu nosioca, a ne samo na osnovu ATP liste.

ATP lista, 8. april
Foto: Screenshot ATPtour.com

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare