Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Novak Đoković povukao je potez koji se retko viđa u svetu tenisa. Čestitao je titulu Aleksanderu Zverevu (slavio protiv Danila Medvedeva na Završnom turniru u Torinu sa 6:4, 6:4), iako je upravo od njega poražen u polufinalu.

PROČITAJTE JOŠ

Nemac je slavio protiv najboljeg tenisera sveta sa 7:6(4), 4:6, 6:3, ali to nije uticalo na njihovo prijateljstvo ni najmanje.

Pokazala je to Jelena Đoković zagrljajem sa Zverevim posle susreta, a sada je sve potvrdio i Novak.

Srpski teniser je izveo potez kakav se u tenisu baš retko viđa. Pohvaliti rivala koji vas je savladao na istom turniru nije čest slučaj, uostalom nikada niste mogli da pročitate da su Rafael Nadal ili Rodžer Federer to uradili.

Činjenica da je Novak postavio rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste (357 ima garantovanih), da je sedmi put godinu završio na prvom mestu ili da je osvojio 20. grend slem trofej nisu bili dovoljni povod da se Španac ili Švajcarac oglase.

Ipak, Đoković je šmekerski poslao poruku Nemcu nakon završenog finala.

„Aleksander Zverev je imao tešku godinu na terenu i van njega. Znam koliko mi je tenis pomogao da porastem i srećan sam da je to bilo Sašino pobedničko polje ove godine. On je tako sjajan momak. Mogu samo da kažem reči hvale o njemu i njegovom timu. Svaka čast na sjajnom finalu sezonu i velikom trofeju Saša“, napisao je Đoković.

Prvi reket sveta tako nastaje da bude uzor novoj generaciji tenisera (od svakog igrača na Završnom turniru je bio stariji najmanje devet godina), ali i putokaz kako bi stvari mogle da izgledaju. Medvedev i Zverev su u poslednjih mesec dana javno rekli da im je Novak prijatelj, ali i da je najbolji svih vremena.

Novak se sada okreće reprezentativnih obavezama jer ga od 26. novembra očekuju mečevi sa Srbijom na Dejvis kupu. Najpre će igrati u grupi sa Austrijom i Nemačkom, a kasnije sledi nokaut faza. Eventualno finale bi Srbija mogla da igra 5. decembra u Madridu.

BONUS VIDEO Novak Đoković – mali od Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare