Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Nadama je sada došao kraj

Srpski teniser Novak Đoković je i zvanično odustao od Mastersa u Majamiju, pošto zbog kovid pravila ne može da uđe na tlo Sjedinjenih Američkih Država.

Đoković je šest puta osvajao titulu u Majamiju, a sada se povukao pre žreba, jer je očigledno da vlasti u Americi neće promeniti pravila oko ulaska nevakcinisanih stranca u zemlju.

Organizatori turnira u Majamiju stali su na Đokovićevu stranu, Novak je slao posebne zahteve da uđe u Ameriku, ali to neće moći da učini verovatno sve do 11. maja.

PROČITAJTE JOŠ:

Direktor turnira u Majamiju Džejms Blejk, inače bivši teniser, oglasio se zbog cele situacije sa Novakom.

„Pokušali smo sve da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da uđe sa izuzećem, ali to se nije dogodilo. Očigledno je da smo jedan od najvećih turnira i da bismo voleli da na njemu imamo sve najbolje igrače sveta. Uradili smo što se moglo. Pokušavali smo da razgovaramo sa vladom, ali ta odluka nije bila u našim rukama“, rekao je Blejk za Tenis Čenel.

Osim Novaka, povukao se i Sebastijan Korda, koji je bio odličan na turniru u Adelejdu i na Australijan openu, ali je tamo doživeo povredu ruke, od koje se i dalje oporavlja.

Titulu u Majamiju će braniti svetski broj dva, Karlos Alkaras, koji je prošle sezone bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda.

Novakov povratak na teren očekuje se u aprilu, kada će na programu biti Masters u Monte Karlu, koji će otvoriti sezonu na šljaci.

Srbin je prošle godine ispao u drugom kolu Monte Karla, te bi sada mogao da osvoji nove bodove na ATP listi.

BONUS VIDEO Novak dominirao i stigao do prvog seta protiv Hurkača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar