Foto: Tanjug/AP Photo/Bruna Prado)

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz kaže da se ugleda na neke od najvećih legendi "belog sporta".

Alkaraz je prošao u polufinale turnira u Indijan Velsu pobedom nad Feliksom Ože-Alijasimom i čeka ga Janik Siner.

PROČITAJTE JOŠ:

Rafael Nadal ne igra u Americi zbog povrede kuka i nada se povratku u Barseloni i Monte Karlu, a Novak Đoković ne igra zbog toga što mu je kao nevakcinisanom zabranjen ulazak u Sjedinjene Države.

Samim tim je i konkurencija slabija za dvojicu od trojice najvećih tenisera u istoriji, pošto se Rodžer Federer još ranije penzionisao.

Devetnaestogodišnji Španac je u prethodnih nekoliko meseci imao povrede trbušnog mišića i noge, pa se vraća u ritam postepeno gledajući šta na terenu u sličnim situacijama rade Đoković i Nadal.

„Gledam te velike igrače, Đokovića i Rafu, kako igraju kada se vraćaju posle povreda. Oni imaju visok procenat osvojenih turnira odmah posle povrede. Ugledao sam se na njih dok sam trenirao. Motivisali su me da igram dobro posle povrede na prvim turnirima. Bio sam iznenađen kada sam osvojio Buenos Ajres, ali sada baš i nisam“, rekao je Alkaraz.

Karlos je bio povređen i tokom Australijan opena, pa nije mogao da se takmiči na prvom grend slemu sezone gde je Novak uzeo desetu titulu.

Drugo polufinale Indijan Velsa igraju Danil Medvedev i Franses Tijafo, pa će Alkaraz, ako prođe Sinera i uđe u finale, imati šansu da osvoji drugu titulu ove sezone.

BONUS VIDEO: Đokoviću miksuju napitak, reditelj prenosa pomno pratio svaki pokret

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar