Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Novak Đoković je u društvu trenera Partizana Željka Obradovića i proslavljene srpske košarkašice Sonje Vasić pričao na panelu "Putem šampiona" o potrebnoj pomoći roditeljima, čija se deca bave sportom.

Nakon panela usledilo je direktno uključenje Novaka u Dnevnik na RTS-u, čemu je prethodila komična scena.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričajući za RTS, Đoković je pre svega naveo šta je ključno za roditelje, čija deca odluče da se bave sportom.

„Kao mlad roditelj još učim, ne mogu baš da dajem savete u kontekstu kako biti roditelj.  U nekoliko uloga koja vršim u tenisu, što internacionalnom, što ovde, smatram da je bitna svest, vizija i jasnoća na koji način roditelje žele da njihovo dete odrasta. Ako je to sport u koji se dete zaljubilo, neka mu pruže podršku i tom posvećenošću će oni pronaći odgovore na neka pitanja“, istakao je Novak.

Pored Đokovića, čovek sa velikim iskustvom u sportu je i Željko Obradović, o kome je Novak imao samo reči hvale, iako ga je trener Partizana „pecnuo“ zbog navijanja za Zvezdu.

„Zahvalio bih se i Sonji i Željku što su prisustvovali. Prijatno sam se iznenadio kad su prihvatili da dođu da podrže ovaj program. Ovo je veoma bitna tema za svaki sport i sportistu. Željko Obradović je institucija u svakom smislu te reči, izvanredan čovek, veliki poznavalac sporta i života i štošta može da se nauči od njega“, rekao je najbolji teniser sveta.

Iako je imao sezonu za pamćenje, Novak ne želi da stane, već se u Beogradu sprema za narednu.

„Dok god se budem bavio profesionalno tenisom imaću najveće ambicije. Verujem da sam i dalje u psihofizičkom stanju da mogu da se takmicim za najviša odličja“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković u transu navija tokom himne Evrolige, Zvezda – Barselona

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar