foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener Partizana Željko Obradović je zajedno sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem i proslavljenom srpskom košarkašicom Sonjom Vasić razgovarao na panelu "Putem šampiona", koji se u četvrtak održao u teniskom centru "Novak" na Dorćolu.

Košarkaši Partizana su u sredu savladali Šljonsk rezultatom 75:73 u meču 7. kola Evrokupa, dok je Crvena zvezda poražena u 15. kolu Evrolige od Barselona nakon velike borbe sa 76:69.

PROČITAJTE JOŠ:

Obradović ima veoma mladu ekipu sa kojom radi ove godine, ali ono što Zoc prvenstveno traži od svojih igrača je motivacija, zalaganje i borbenost na parketu.

Povodom toga objasnio je i kako on motiviše svoje saigrače pred svaki meč, ali je tom prilikom pecnuo i Novaka Đokovića, koji je bio jedan od najvatrenijih navijača crveno-belih u porazu od katalonskog tima.

„U sredu uveče smo igrali utakmicu i navijaci Partizana, koji su je l’ da najbolji na svetu“, rekao je Željko, a potom se okrenuo ka Đokoviću, a onda brzo rekao i hvala Novače. To je izazvalo smeh svih prisutnih u sali uključujući i najboljeg tenisera sveta.

Nakon toga Željko je nastavio da priča o motivaciji.

„Navijači pevaju pesmu pred izlazak na teren i ta pesma je stvarno nešto neverovatno. Dogodila se situacija da su četvorica srpskih igrača jedan do drugog i to se sve dešava deset sekundi pred izlazak na parket. Ja njih pitam, dobro da li je moguće da ovo ne utiče na vas? Da li je moguće da vi sad nećete da se bacite za loptu? Da li je moguće da nećete da navijači vide krvava kolena? To je ono što navijač ceni i to je ono što treba da uradite“, istakao je proslavljeni srpski trener.

Pojasnio je da nije problem izgubiti utakmicu, ali da je pobeda Partizana protiv Šljonska bila čudo.

„Može da se izgubi utakmica, može da se dobije, kao što smo mi, najiskrenije niko ne zna kako smo dobili u sredu, ali smo dobili, desilo se čudo. Mi pričamo o motivaciji i posvećenosti, ako je neko posvećen on će da nađe motivaciju, a ako toga nema, onda nema ni koncentracije i ne možeš da budeš na vrhunskom nivou“, zaključio je Obradović.

Link za ceo panel „Putem šampiona“ i koletan razgovor Novaka, Željka i Sonje možete naći ovde.

BONUS VIDEO Željko Obradović konferencija za medije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar