Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Postoji jedna tema o kojoj se ne priča u Novakovom timu.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković je uspeo to da uradi još jednom. Srušio je u finalu i Nika Kirjosa sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3) i tako obezbedio sedmu vimbldonsku krunu, time se izjednačio sa idolom Pitom Samprasom.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je favorit i pre nego što su kapije Ol-Ingland kluba otvorene, ali je uspeo da se uspešno izbori sa pritiskom. „Pritisak je privilegija“, rekla je jednom Bili Džin King, a od tada to neretko citira i Đoković.

Još jedna velika prepreka uspešno je preskočena, pehar Vimbldona stiže kući u bogatu kolekciju, a Nole je svoju dugovečnost uporedio sa jednom legendom izvan tenisa.

„Nadam se da dužina moje karijere može da ‘dobaci’ do pola one koju Mik Džeger ima, jer je teško očekivati da sa 78 godina mogu da igram tenis. Naravno, mogao bih da sviram i pevam do tog doba, ali ne i da igram. I pored toga, nemam vremenski limit u pogledu toga koliko ću profesionalno igrati tenis, ne želim da ga imam i ne želim da mi iko to nameće“,

Podvukao je Đoković koliko mu je to bitno.

„To svi u mom timu znaju, to je jedna zabranjena tema da mene neko pita koliko ću još da igram ili da mi neko nameće svoje mišljenje. Prosto, pušten sam da to uredim na način na koji mislim i želim da treba da bude. A, sigurno je da bi trebalo još da traje, pogotovo ako sam u stanju da osvajam grend slemove“, naglasio je Novak.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare