Novak Đoković Foto: REUTERS/Matthew Childs

Tokom godina je Novak imao mnogo emotivnih momenata, ali dugo jedan nije bio tako emotivan kao priča o Jeleni Genčić nedugo nakon osvajanja 21. grend slem titule.

Grafika: Slađana Đermanović

Sedmostruki šampion Vimbldona i četvorostruki uzastopni osvajač titule u Londonu otvorio je dušu. Đoković je u četiri seta savladao Nika Kirjosa i potom odao počast onima koji su i te kako zaslužni za ono što je danas, a nisu više tu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od njih je svakako i čuvena Jelena Genčić koja je preminula u novembru 2015. godine, za koju je često govorio kako je sve što zna o tenisu naučio upravo od nje.

“Ja bih je prvo zagrlio! Koliko mi je žao što nije više sa nama, toliko mi je drago da sam imao priliku da posle ostvarenja tog istorijskog uspeha i osvajanja mog prvog trofeja ovde 2011. da to podelim sa njom, da je je zagrlim i da budemo u njenoj kući na Dedinju gde smo provodili puno vremena sanjajući zajedno. Ona me je toliko toga naučila o životu, a da ne pričam o tenisu, i taj profesionalizam i posvećenost dolazi od nje. Ona je bila toliko temeljita u svojim analizama, pripremama“, kaže Đoković.

Posle osvajanja 21. grend slem titule sećanja kao da su sama navirala.

„Ja sam sa osam-devet godina boravio kod nje kući, na kasetama smo gledali video-snimke velikih šampiona. Objašnjavala mi je igru, taktiku, zašto radim određene drilove, kako moram da živim… Takođe, znalo se da je bitno kakve ocene imam u školi, šta jedem, kada se ide na spavanje i kada se budim, da znam da spremim svoju torbu i da je bitno da se uvek sportski i sa poštovanjem odnosim prema ljudima. Ona je imala veliko poverenje i podršku mojih roditelja, i zajedno sa njima je na jedan neverovatno veliki način uticala na mene. Bez daljnjeg ona je moja ‘teniska majka’ i najvažniji teniski mentor, žena koja mi je dala mogućnost da budem ovde. Znam da je sa mnom ovde u mislima“.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Novak će zauvek čuvati sećanje na nju i uvek isticati kakvu je ulogu imala Jelena Genčić u njegovom šampionskom razvoju.

„Zahvalan sam na svemu što mi je pružila u mojim počecima, vremenu koje mi je posvetila jer, da ne zaboravimo, ona je bila reprezentativka u rukometu, trener Goranu Ivaniševiću i Moniki Seleš, legenda našeg sporta u periodu kada sam kao klinac počinjao da igram tenis, značajna ličnost u srpskom društvu. I ona je takva želela da mi posveti vreme i provede godine i godine sa mnom na terenu i van njega, i da me uputi, nauči, usmeri. Pored mojih roditelja, ona ima najveće zasluge za sve ovo što se meni dešava“, zaključio je Đoković.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare