Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Neverovatno.

Andrej Rubljov, ruski teniser, savldao je Kazahstanca Aleksandera Bublika rezultatom 3:2, po setovima 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4, i tako se plasirao u četvrtfinale VImbldona, gde će odmeriti snage sa Novakom Đokovićem.

PROČITAJTE JOŠ...

Rubljov je prvi set dobio nakon sprečene brejk prilike u sedmom gemu, a potom i oduzetog servisa rivalu u 12. gemu.

U drugom setu viđen je festival brejk prilika, ali je Rus bio bolji i u šestom gemu iskoristio svoju četvrtu za 4:2 te sa 6:3 prišao na set do plasmana među osam najboljih.

Ipak, u trećem setu Kazahstanac je pokazao da ne namerava tako lako da se preda, pa je u trećem setu uspeo da vrati dramu i dođe do 8:6 u taj-brejku za 2:1.

U trećem setu Rubljov je mogao da reši pitanje pobednika u desetom gemu, ali nije iskoristio dve meč lopte, pa je Bublik poravnao na 5:5. Nakon dva sigurna gema oba igrača došlo je do taj-brejka, koji je drugi put zaredom pripao Bubliku, pa je odluka pala u petom setu.

A tamo, Rubljov je uspeo da napravi brejk, vodio je 5:3, potom je malo nedostajalo da se ozbiljno povredi nakon što je veoma nezgodno proklizao, ali je srećom prošao bez povrede.

U devetom gemu Bublik je zadržao nadu da može da opstane u meču, a Rus je na svoj servis prvo došao do 30:15, potom vratio u padu jedan neverovatan viner na polje Bublika, da bi potom asom potvrdio pobedu i prolaz među osam najboljih.

BONUS VIDEO Kako je Novak postao najbolji svih vremena (G.O.A.T.)?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar