Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Mnogi komentarišu, ali izgleda da većina "zainteresovanih" nije čula šta je zapravo rekao Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta se našao na meti napada zbog iznetog ličnog stava o situaciji u kojoj bi bio primoran da bude vakcinisan.

Dakle, nije naveo da se neće vakcinisati, već da je protivnik nametanja takvog načina ponašanja.

PROČITAJTE JOŠ

Uz to, obrazložio je da je taj njegov stav podložan promeni ukoliko vakcinacija protiv koronavirusa bude uslov za nastavak njegove teniske karijere.

Gostujući na Prvoj televiziji to je apostrofirao fizioterapeut KK Partizan Milan Ilić.

„Ako ta vakcina bude adekvatna i dobra, mislim da će svi sportisti morati da se vakcinišu kako bi se bavili sportom. Novak nije rekao da se neće vakcinisati, on je rekao da ne bi voleo da bude primoran. Siguran sam da ako mu se adekvatno objasni koji su benefiti, šta može da dobije i šta može da izgubi, da će pristati da se vakciniše kao i svi ostali sportisti“, rekao je Ilić.

Doktor Moma Jakovljević je dodao da su svi razgovori o tome na nivou „šta bi bilo, kad bi bilo“ priče.

„Novak verovatno zna da su sezonske vakcine samo preporučljive, ne obavezne, i njegovo je pravo da misli to što misli. To je njegov lični stav. Mnogo ima priča o teorijama zavere i onda je narod zbunjen. Neki kažu biće drugi talas, neke kaže neće. Mora jedan stav da se napravi. Nauka o ovom virusu još ne zna ništa i zato je izolacija najbolja zaštitna mera“, istakao je Jakovljević za Prvu televiziju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram