Novak Djokovic
Foto: STARSPORT/Peđa Milosavljević

Koliko uticaj ima Novak Đoković, posebno na stanovništvo u Srbiji, odavno je jasno, a na to je podsetio i doktor Predrag Kon, epidemiolog i načelnik jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Najbolji svetski teniser je u nedelju, u razgovoru uživo sa srpskim sportistima, podelio i svoje viđenje po pitanju vakcinacije protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Dan kasnije, na njegovo protivljenje, osvrnuo se i ugledni „Gardijan“, podsećajući na poruku Ameli Morezmo, bivše francuske teniserke, da bez vakcine nema tenisa.

I sve to bi moglo da se odrazi na Đokovićev povratak tenisu, ako ostane pri svom stavu, koji je prokomentarisao i dr Kon na društvenim mrežama.

„Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći“, napisao je dr Kon na „Fejsbuku“ uz poruku:

„Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj“.

Što se tiče teniske sezone, i dalje je vrlo neizvesno kada će se i da li će se uopšte nastaviti. Vimbldon je otkazan, Rolan Garos je pomeren za kraj septembra, a veliko je pitanje šta će biti sa US Openom.

Tenis mnogo trpi, možda i najviše od svih sportova zbog pandemije, i biće nemoguće ga igrati na svetskom nivou dok međunarodna putovanja i letovi opet ne budu dozvoljeni.

Foto: Facebook/Predrag Kon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram