novak
Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport

Britanski list "Gardijan" ponovo se osvrnuo na izjavu najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića o vakcini protiv koronavirusa.

U kolumni novinara Tumanija Karajola, pod naslovom „No-vaxx Ðoković: Zašto njegov duhovni pogled na svet može da ima opasnu stranu“, podseća se na Novakov razgovor sa Endijem Marijem. Sa Britancem je govorio o svojim dnevnim rutinama, dan pre izjave o vakcini sa srpskim sportistima.

PROČITAJTE JOŠ

„Gardijan“ u prvi plan stavlja Ðokovićevu bezglutensku dijetu, koja mu je pomogla da postane bolji teniser, kao i uticaj gurua Pepea Imaza, koji je koristio „neobične“ metode i gotovo govorio o spiritualnim stvarima.

„Očigledno je da je to uspelo u Ðokovićevom slučaju. On je prvi teniser sveta, ima 21 meč bez poraza, a juri Nadala (19) i Federera (20) po broju grend slem titula. On ih ima 17. Verovatno će i uspeti u tome, ali njegova duhovnost treba da ostane lična – sve dok nije štetna“, piše „Gardijan“.

Uz podsećanje na razgovor sa srpskim sportistima, u kom je Ðoković rekao da je protiv toga da vakcina bude obavezna, novinar Karajol navodi da je između „pronalaska utehe u duhovnosti“ i potencijalnog „projektovanja opasnih narativa“ tanka linija.

Novinar „Gardijana“ dodaje i da je Ðokovićeva supruga Jelena širila viralni video o 5G mreži.

„Pandemija koronavirusa pokazala je koliko lične odluke univerzalno mogu da utiču na mnogo ljudi. Ðoković je jedan od najpoznatijih ljudi u Srbiji, a suprotstavljanje vakcinaciji nosi veliku opasnost“, navodi se uz posećanje da srpski teniser ideološki bio protiv operacije lakta, zbog cega se rastao sa trenerom Andreom Agasijem.

„Zvanična medicina je razlog zašto je bol nestala. Pet meseci kasnije je podigao Vimbldon, a već u novembru je bio prvi reket sveta. Na kraju, realnost je pobedila“, zakljucuje „Gardijan“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare