„Novak se rastao sa Vajdom jer nije hteo da se vakciniše“

Tenis 16. apr 202214:35 > 14:57
Podeli:
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Najbolji teniser planete Novak Đoković rastao se od dugogodišnjeg trenera početkom marta.

Kao bomba je odjeknula vest da Vajda više neće sarađivati sa Novakom, uz koga je bio od 2006. godine, s izuzetkom jednog kraćeg prekida 2017.

PROČITAJTE JOŠ:

Danijel Mukš, čovek koji je napisao biografiju srpskog igrača dao je opširan intervju za nemački Sport 1 i osvrnuo se između ostalog i na prekid saradnje Đokovića i Vajde.

"Bilo je mnogo uzbuđenja kada sam na Servus TV-u rekao da Novak razmišlja o vakcinaciji. Onda je bila 'oluja' prozivki od Novakovih navijača na Tviteru posle toga. Mislili su da neko pokušava da zamuti sve i da se Đoković nikad ne bi vakcinisao. Dve nedelje kasnije je usledio intervju za BBC u kom je Đoković rekao da radije ne bi primio vakcinu i bio je spreman da se odrekne turnira. Posle toga su svi napisali da je sve bilo totalno s**nje. Ali nije. Znam da je to jedan od razloga što su Vajda i on prekinuli saradnju. O tome se posebno debatovalo i Vajda je pitanje vakcinacije video drugačije. Savetovao ga je da se vakciniše", rekao je Mukš.

Dodao je da ne citira ili kaže sve što mu kažu ljudi bliski srpskom teniseru, ali je naveo da oni koji sarađuju u ugovorima imaju neke posebne klauzule.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Đoković ima klauzule posle karijere, da recimo Gebhard Grič ne može da kaže nikome koje su vežbe rađene sa Novakom. Đoković je perfekcionista i napravio je pravne dogovore sa onima koji su mu najbliži", kazao je Mukš između ostalog.

Opisao je i zbog čega smatra da Novak nije jednako popularan kao njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"Bio je tu taj sukob i kontroverza sa Endijem Rodikom, kada su se umalo potukli. Posle toga mu je bilo teško da stekne popularnost u Sjedinjenim Državama. Možda se i trudio previše... Mnogo obaveza mu je takođe bilo problem. Delom zato što je bio iscrpljen, delom jer je bilo perioda kada je igrao kao bog. Mnogo pehova je stvorilo utisak da je neko ko odustaje, a imao je realne medicinske razloge. I u Zapadnoj Evropi ovde na njegov sportski mentalitet ne gledamo dobro. Da je Novak Francuz, bilo bi mu mnogo lakše da ga vidimo kao strašno dobrog", objasnio je Mukš.

BONUS VIDEO: Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima sa Fokinom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram