Aleksander Zverev, Novak Đoković
Aleksander Zverev, Novak Đoković; Foto: EPA/EFA SEBASTIEN NOGIER

Najbolji teniser sveta biće na velikom ispitu u Beogradu.

Aleksander Zverev mogao bi ranije nego što je bilo ko očekivao da postane 28. najbolji teniser sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Od tog uspeha ga deli šest pobeda u nizu nakon što je posle neviđene drame i verovatno najboljeg masters meča ove sezone srušio Janika Sinera u četvrtfinalu Monte Karla sa 5:7, 6:3, 7:6(2).

Naime, ukoliko osvoji titulu u Monte Karlu Zverev će doći do čak 8.105 poena, dok će Novak imati 8.260.

To znači da bi Nemac osvajanjem titule u Minhenu mogao dramatično sebi da popravi šanse da dođe do prvog mesta ATP liste.

Ipak, nije sve u njegovim rukama jer Srbin i dalje može da odbije njegov nalet. U slučaju da Đoković stigne do polufinala turnira u Beogradu zadržaće prvo mesto na planeti bez obzira na rezultate Nemca.

Sve ovo je utoliko zanimljivije kada se zna da će se brisati poeni čak iz 2019. godine! Nije još uvek jasno kada će ATP odlučiti da ih ukloni iz ukupnog skora tenisera, ali će Novak ostati bez 500 poena u Madridu, a Zverev bez 260. Za sada deluje da će to biti urađeno nakon mastersa u Madridu koji je na programu od 1. do 8. maja.

Samo jedna pobeda bila je dovoljna da se Zverevu sve preokrene i da konačno opet vidi svetlo. Istakao je da je izgubio nekoliko napetih mečeva ove sezone i da će pobeda protiv Sinera biti izuzetno značajna za njegovo samopouzdanje.

Sve se ovo dešava samo dva meseca nakon pomračenja uma koje je doživeo u Akapulku kada je reketom udarao u sudijsku stolicu.

Igrao je dubl meč daleko posle ponoći, bio je očigledno na kraju živaca, a nakon poraza je nezadovoljan sudijskim odlukama olupao reket o sudijsku stolicu. To je učinio toliko besno da je umalo udario i sudiju po nogama.

Pominjala se suspenzija, a na kraju je prošao samo sa novčanom kaznom od 40.000 dolara i oduzimanjem prihoda sa turnira i osvojenih bodova.

„Video sam video iz Akapulka, čuo sam i Sašinu izjavu, on shvata da je to bila greška. Razumem frustraciju ponekad na terenu, osetite to u žaru borbe, mnoge stvari vam tada prolaze kroz glavu. I ja sam često pravio greške u prošlosti, gde sam imao tenziju na terenu. Razumem kroz šta prolazi, ali ne slažem se sa njegovim akcijama. Reči su to objasnile, rekao je da njegove akcije nisu bile prigodne. Diskvalifikacija nije bila stroga kazna, bila je ispravna u takvoj situaciji“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO Đorđe Đoković predstavio Serbia Open

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar