Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

US Open ulazi u završnicu, a Novaka Đokovića očekuje meč sa Amerikancem Bruksbijem u osmini finala, a ukoliko prema očekivanjima prođe dalje, slede okršaji sa teniserima iz svetskog vrha.

PROČITAJTE JOŠ

Teniska legenda i višestruki grend slem osvajač, Stefan Edberg, smatra da Srbina čeka izuzetno težak zadatak, ali i dalje veruje da ima velike šanse da dođe do trofeja i ispiše istoriju.

„Novak Đoković je dokazao da je jedan od najvećih u istoriji tenisa, da je unikatan u svojoj generaciji, zajedno sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Srbin ima veliku šansu da u istoriju uđe kao igrač sa najviše slemova, imajući u vidu i fizičke probleme Rodžera i Rafe.

On ipak naglašava da treba biti oprezan i da ima ozbiljnu konkurenciju na putu do trofeja.

„Svakako da je favorit da osvoji US Open i kalendarski Grend slem, ali moraće da se nosi sa mladim igračima, velikim talentima. Mislim da iznad svih Aleksander Zverev ima šanse, on ga je nedavno pobedio u Tokiju. Neće biti lako Đokoviću“, rekao je Edberg.

On je u razgovoru za italijanski „Korijere delo Sport“ govorio i o mogućem duelu u četvrtfinalu a Mateom Beretinijem.

„Beretini igra veoma dobar tenis, čvrst je. Finale Vimbldona je bilo veliki uspeh za njega, mislim da će imati još mnogo prilika da zablista na najvećim turnirima“, zaključio je Edberg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare