Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Od trenutka kada je postalo jasno da Novak Đoković i definitivno neće igrati na US Openu, mnogi su se zapitali koliko je udeo u toj odluci imao zapravo poslednji grend slem u sezoni. Sada je jedan Amerikanac odlučio da progovori.

Dok god je trajala borba da Đoković zaigra na US Openu (počinje u ponedeljak) jedan od najglasnijih bio je Tenis Sandgren.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao koliko mu je teško palo što na kraju njihove borbe neće moći da gleda osvajača 21 grend slem titule u Njujorku.

„Tenis je sebični, individualni sport po prirodi. Svi imaju svoje interese, pa kada se stvori ovakva situacija, niko neće ni da prst pomeri. Možda su neki i srećni što Novaka Đokovića neće biti u Njujorku, ali mene hvata tuga kako su se neki poneli. Sve je tužno, pogotovo to što organizator US Opena nije uradio dovoljno za Novaka“, rekao je Sandrgen za „Ekip“.

Otišao je i korak dalje, pa tvrdi da su sa US Opena mogli da urade daleko više kako bi imali trostrukog šampiona u Njujorku opet na terenima.

„Ne mogu nas naterati da mislimo da njihov glas nije bitan u svemu ovome. Tako bitan i moćan događaj može da utiče na promenu pravila ili da garantuje izuzeće za Đokovića. US Open se nije borio za Novaka i to je tužno i brutalno u isto vrem“, poručio je Amerikanac.

BONUS VIDEO Poen kojim je Đoković izjednačio protiv Kirjosa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare