Novak je na kameri u Parizu napisao "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju", a huligani su rešili da mu unište mural

Situacija na Kosovu i Metohiji eskalirala je prethodnih dana u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić gde je došlo do nasilja nad srpskim stanovništvom.

Tim povodom se oglasio i Novak Đoković koji je nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa ispisao poruku „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“ koja je izazvala burne reakcije.

Zbog podrške koju je srpski šampion pružio stanovništvu u južnoj pokrajini, albanski huligani su rešili da unište mural posvećen Đokoviću u Orahovcu, na Kosovu i Metohiji.

PROČITAJTE JOŠ

Sada se pojavio i snimak sramnog čina koji se dogodio u noći između ponedeljka i utorka, kada je nekoliko maskiranih vandala pod kapuljačama uništilo Noletov lik sprejevima.

Pored su napisali i oznaku terorističke organizacije „UČK“ (Oslobodilačka vojska Kosova).

Stanovnici gornjeg dela Orahovca su u utorak ujutru zatekli uništen mural i sada se čeka dolazak policije.

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta „Boja u vazduhu“ koji je realizovala organizacija „Amici di Decani“, u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine, u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom.

„Nisam političar i nemam namere da ulazim u političke teme, boli me kao Srbina kada vidim šta se dešava na Kosovu, kako su naši ljudi proterani. Osećam odgovornost kao javna ličnost, kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, imam dodatnu odgovornost. Ne znam šta budućnost donosi za Srbiju i Kosovo, ali je bitnije pokazati slogu. Bilo je dosta primedbi internacionalnih novinara, nemam zadrške opet bih to ponovio, možda će me kazniti“, rekao je Đoković u Parizu nakon što je na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“.

BONUS VIDEO Britanac napucao Novaka u nogu, Đokovićeva reakcija se prepričava