Kakav meč u Torinu. Ipak, nekada treba pogledati stvari samo na primeru kako se sa njima nosi Novak Đokovića. Nije bio razočaran, nije bio besan, nije bio demotivisan. Bio je zadovoljan onim što je uradio i sa punih 36 godina je izvukao nove lekcije za budućnost. Ipak, to ne znači da je takav mir i spokoj zagarantovan pred poslednji meč u grupnoj fazi.

Janik Siner je uspeo da savlada Đokovića sa 7:5, 6:7(5), 7:6(2) i tako iskoristio Novakov tradicionalno najlošiji meč na Završnom turniru. Srpski teniser ima neverovatnih 15-1  u prvom kolu Završnog turnira i tek 8-8 kada je u pitanju drugo kolo. Ipak, Novak nije bio preterano pogođen time, svestan je da je igrao na vrhunskom nivou i da sebi može da priušti ovaj poraz (jedan od šest u sezoni).

PROČITAJTE JOŠ

Zatim je analizirao susret.

„Pobeđivao sam u uzastopnim setovima, ali bilo je veoma blizu. Nekoliko poena tu i tamo odlučivalo je o svakom setu. Što se tiče igre, mislim da je igrao jednako dobro kao što igra danas. Možda je bolje servirao. Ali mislim da je glavna razlika u tome što postao odvažniji u važnim poenima, bio je hrabriji. Zaslužio je da pobedi jer u važnim trenucima ja nisam bio dovoljno agresivan, nisam bio odlučan dovoljno. Dao sam mu priliku da preuzme kontrolu nad poenima. Na 5:5 u trećem setu, 15-30, drugi servis, bila je razmena i trebalo je da napadnem, a nisam, a on jeste. Treba mu čestitati. Odigrao je fantastičan meč. To sam mu rekao na mreži. U najvažnijim momentima odigrao je najbolje i apsolutno je zasluženo pobedio“, rekao je Đoković.

Dobio je pitanje o tome da bi već u nedelju mogao opet da igra protiv Sinera u finalu. Novak je ispalio kao iz topa.

„Nisam razumeo poslednji komentar“, rekao je Đoković pokušavajući da natera novinara da preformuliše pitanje.

Odbio je da odgovori na to i dao potpuno drugačiji odgovor.

„Da, ali… Dug je put do toga. Hajde da vidimo šta će se desiti. Šta sam naučio?

U ovakvim mečevima pruža se vrlo malo prilika. Ako ih ne iskoristite, onda će drugi igrač. To je bio praktično bio slučaj.

Mislim da sam naučio da u nekim trenucima moram biti malo odlučniji. Danas nisam bio. To je u redu. Neki put pobediš, neki izgubiš. Većinu svoje karijere sam pobeđivao ovakve mečeve. Neke sam izgubio, kao ovaj. Ne mislim da sam uradio previše stvari pogrešno u smislu moje igre. Samo je on bio odlučniji i hrabar u trenucima kada je trebalo da se bude. On je imao nekoliko neverovatnih poena, odigrao tačno potrebne udarce. Treba mu skinuti kapu“, rekao je srpski as.

Govorio je o publici sa kojom je imao i dirigentski spektakl, ali to ga nije previše zabrinulo.

„On je jedini Italijan na turniru, za njega je ogromno uzbuđenje da igra pred svojom publikom. On je u velikoj formi. Normalno je da je publika želela da on pobedi“, kaže Đoković.

Foto: Alessandro Di Marco / Zuma Press / Profimedia

Svestan je da svi mladi igrači žele da ga pobede i da daju sve od sebe da to urade. To mu ni najmanje ne smeta, naprotiv laska mu.

„To je normalno. Ne mislim da ima nešto čudno u tome. Normalno je da žele da me pobede. Doživeo sam već ovakva osećanja da je svaki igrač još više motivisan pobedi me gde god igram u svetu. To je u redu. Apsolutno normalno. Žele da uzmu skalp. Janik je to uradio večeras. Normalno je da izgubim neke od ovakvih mečeva. Zadovoljan sam borbom, borbenim duhom. Uspeo sam da se vratim iz seta zaostatka, da napravim brejk u trećem. Igrao sam u zaista izazovnim i teškim uslovima na terenu danas. Ponosan sam na borbu koju sam pružio. To jednostavno nije bilo dovoljno za pobedu“.

BONUS VIDEO Novak Đoković izgubio od Janika Sinera u sjajnom meču u Torinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare