Aleksander Zverev je u ponedeljak upisao jednu od onih pobeda koje vraćaju karijeru na pravi kolosek.

Srušio je Karlosa Alkaraza sa  6:7(3), 6:3, 6:4 i tako pokazao da bi od njega i sledeće godine trebalo očekivati velike stvari.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogo je problema imao od one povrede zgloba desne noge na Rolan Garosu 2022. godine, ali od tada nastavlja da se bori i sada, poslednjih meseci, ponovo hvata onu prepoznatljivu formu. Pobeda protiv Alkaraza koji je znao da mu napravi velike probleme sada mu je dodatno podiglo samopouzdanje.

Ipak, inspiraciju nalazi na drugom mestu kod čoveka koji traje na najvišem nivou već punih 15 godina i čoveka koji je profesionalac gotovo 20 godina.

U jednom trenutku se dotakao izgleda Novaka Đokovića, a njegove reči su oduševile sve.

„On je igrač koji na najbolji način vodi računa o svom telu u odnosu na sve ostale na ATP turu. I ja se često zapitam, kao neko ko igra protiv njega praktično od prvog dana profesionalne karijere, koliko je zaista impresivno to što toliko dugo ostaje na svom nivou, naročito kada govorimo o kretanju… Toliko godina je prošlo, a on i dalje napreduje?“, rekao je Nemac, a onda pojasnio ono što mu posebno upada u oči. To je upravo ono što je tenisu doneo Đoković i što će bilo ko posle njega uspeti da replicira. Biće potrebno nekome da ponosi baš tih 30 godina treninga…

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Momak iz Hamburga je onda otkrio šta ga je fasciniralo toliko.

„On ima 36 godina, a izgleda kao da ima 26 ili 27… Moguće da je danas u boljoj formi nego što je bio pre deset godina. Uopšte ne izgleda kao neko ko pomišlja da stane“, rekao je Zverev.

Mnogi su se ozbiljno zabrinuli da bismo opet mogli da vidimo Zvereva van terena kada se uhvatio za zglob leve noge. Proklizao je, noga je izgubila balans, a mnogi su mrmljali: Samo da nije opet kao na Rolan Garosu…

„Nisam izvrnuo zglob. Znam samo da nisam izvrnuo zglob. Više sam proklizao, možda sam malo nategao Ahilovu tetivu, malo koleno, ali ne više od toga. Nadam se da ću biti dobro do srede“, rekao je Nemac.

Zanimljivo, iako je godinama u vrhu mnogi su njegov trijumf predstavili kao senzaciju. To ga je pogodilo.

„Senzacija? Pa nisam toliko loš. Pobeđivao sam ove igrače i ranije“, rekao je Nemac koji sada vozi 4:2 protiv Alkaraza.

BONUS VIDEO Novak Đoković pobedio Holgera Runea na startu u Torinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar