Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; Marko Đoković/Starsport

Odluka se očekuje uskoro, najverovatnije će sve biti poznato do 26. juna, ali...

Tog 16. maja desile su se tri velike vesti za tenis u Srbiji, a deluje da su sve i te kako povezane. Tada je Novak Đoković prelomio da neće više ništa da ima sa terenima na Dorćolu.

Najbolji teniser sveta kasnio je na meč sa Kameronom Norijem na turniru u Rimu (slavio je na tom susretu), istovremeno je porodica Đoković odlučila da vrati terene na Dorćolu gradu Beogradu, a SNS je promovisao svog novog člana Janka Tipsarevića.

Kako se nezvanično može čuti, sve tri informacije se nalaze u neposrednoj vezi, a ostaje da se vidi kakva će biti budućnost terena.

PROČITAJTE JOŠ

Sa sigurnošću se zna da će do 26. juna tereni biti održavani, a onda se postavlja pitanje ko će ih preuzeti. Zbog toga bi uskoro morali da budu ozvaničeni planovi, inače će tereni biti zapušteni. To ne bi bilo neobično za Srbiju, ali bi bilo poražavajuće zasigurno.

Isprva se mislilo da će grad krenuti da se brine o njima trajno, ali od kada je Novak Đoković i zvanično napustio terene 1. juna ovo pitanje nije rešeno.

Jedno je sigurno, Novak nema nameru da se vraća na te terene i da dovodi sebe u situaciju u koju ne želi nakon što nije dobio dozvole za proširenje, pa će se sada okrenuti drugim opcijama.

Sigurno je da mu je teniski centar neophodan kako bi mogao da se sam priprema za turnire koje ima tokom godine, neophodna mu je prava baza, ali je i ona neophodna i u slučaju da mali Stefan i dalje želi da postane profesionalni teniser kao tata.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)

Novak je odlučio da se povuče iz čitave priče oko teniskog centra na Dorćolu, pa je u Rimu na pitanje o terenima samo naglasio da će „izaći saopštenje u kom će sve biti objašnjeno“.

U ovom trenutku zasigurno nema vremena da se bavi tim pitanjem kada se priprema za Vimbldon (3-16. jul)

Dakle, to pitanje će morati da bude rešeno, a očekuje se da odluka bude u toku ove sedmice, kako se može čuti iz teniskih krugova. To bi značilo da od ponedeljka tereni ulaze u neku novu eru. Ovog puta zasigurno bez Novaka, ali možda ne bez Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

„Nakon izražene namere Novaka Đokovića i njegove kompanije da izađe iz partnerstva sa gradom u vezi poslovanja i obavljanja aktivnosti teniskog terena ‘Novak’ na teniskim terenima ‘Milan Gale Muškatirović’ obaveštavam medije da sam u konsultaciji sa svojom porodicom spreman da ili lično ili preko neke od kompanija u našem vlasništvu nastavimo saradnju sa gradom u vezi poslovanja i obavljanja aktivnosti teniskog centra.

U najkraćem toku ponudićemo gradu neki od modaliteta saradnje ili javnog partnerstva koji bi omogućio da ovaj teniski centar i nadalje obavlja delatnost kojoj je namenjen u korist teniskog sporta Beograda i Srbije. Nadamo se da će gradski čelnici u ime budućnosti teniskog sporta pozitivno odgovoriti na ovu našu inicijativu“, stajalo je u saopštenju Srđana Đokovića, a preneo je RTS.

Novak Đoković sa majkom Dijanom Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Dakle, Srđan Đoković je najavio da bi on mogao da preuzme brigu o tim terenima, dok ostaje pitanje da li Novak planira neku drugu lokaciju za svoju akademiju. Ranije je Siniša Mali govorio o mogućnosti da nastane akademija blizu Surčina i Nacionalnog fudbalskog stadiona. Ipak, ta opcija sada deluje mnogo manje realno nego do sredine maja.

I činjenica je da je tog 16. maja i Tipsarević kao član SNS javno promovisan može da znači da je on bio „prva izmena“ ili neverovatna slučajnost. Između Novaka i Janka nema zle krvi, barem se to moglo zaključiti po pozdravu nakon finala Rolan Garosa, a obojica su godinama radili sa srpskim i inostranim talentima u svojim klubovima nakon velikog prijateljstva tokom igračkih dana.

Ko će preuzeti brigu o novim terenima? U ovom trenutku izrazitog favorita za to mesto nema.

Zapravo, postoji toliko nepoznanica u čitavoj priči, ali bi ona uskoro mogla da bude okončana.

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović za Nova.rs o Srbiji, Jokiću, medaljama, govorima u svlačionici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare