Novak Đoković, Rolan Garos 2024
Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Pitanje od 2,4 miliona evra je šta se to dešava sa Novakom Đokovićem? Odgovor bi mogli da dobijemo vrlo, vrlo brzo.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Navikli smo tokom godina da Đoković voli da ostane tajanstven po nekim pitanjima, ali se čini da je sada to veći slučaj nego obično. Nije bilo nikakve najave da Nenad Zimonjić neće doći u Pariz, već smo videli samo njegove fotografije iz Dubaija. Nije bilo najave treninga, uobičajenog obraćanja medijima. Sve je pokriveno velom tajne kao da ništa ne sme da se sazna.

PROČITAJTE JOŠ

I onda još više odzvanja ono što je govorio najveći šampion u istoriji sporta nakon petomesečne suše bez trofeja. Srbin je dobio pitanje da prokomentariše upravo to, a onda je odlučio da otkrije malo, ali ne i previše.

„Otpornost je uvek potrebna u životu za sve. Život baca različite izazove pred tebe, ako imaš sezonu tri ili četiri kada imaš više od 50 odsto pobeda onda si srećan. To moraš da prihvatiš, osećaj neuspeha se često dešava, tu su i povrede u dugim karijerama. Imao sam jednu veliku povredu od 2016. do 2017. godine, početkom 2018. godine sam imao operaciju posle koje sam morao mnogo da prilagodim igru, onda sam morao da počinjem iznova na ATP listi. Imao sam situacije u kojima sam nalazio novi početak, nekad ranije, nekad kasnije, ali sam uspevao da pronađem pravu igru. Imam mnogo iskustva na turu, pokušaću to da iskoristim na pravi način na turniru“, poručio je srpski as.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Dakle i on vidi ovo kao trenutak kada ponovo pokušava da „izmisli“ sebe, da pronađe neku drugačiju verziju sebe. Nije ulazio u detalje šta tačno smatra da nije u redu, a čak je naznačio da ima i određene zdravstvene probleme time što je odbio da odgovori na pitanje o tremoru.

Sve ovo je učinilo da dobijemo možda čak i više pitanja jer su neke teme samo „zagrebane“ bez detaljisanja. To je karakteristično za srpskog asa pogotovo u ovakvim momentima igračke krize, ali će brzo biti zaboravljeno kada bude podigao nivo igre i kada bude krenuo da ređa pobede. Sve će se ovo jednom juče zvati…

Ipak, šta god da se dešava uvek je jedna stvar savršeno sve lečila – pobeda. Taj lek ili tu slast je osetio 1.101 put u karijeri i definitivno ga to i dalje inspiriše. Pitanje je u kojoj meri jer je i sam priznao da nekih nedelja ima veću, a nekih manju motivaciju.

To je ta unutrašnja borba koju vodi sa samim sobom, pa i ne čudi što niko ne zna šta da zapravo očekuje od Đokovića.

Najveće pitanje je da li Novak može da pobedi Novaka.

Odlučio je da krene na ovaj put bez pravog prvog trenera, a sada će tu ulogu obavljati Boris Bošnjaković koji je u nedelju doleteo u Pariz. Kako će to izgledati ostaje da se vidi, ali je Srbinu hitno potreban jedan veliki skalp. To je situacija u kojoj bi mogao da prelomi čitavu sezonu i da uhvati onaj pravi talas na kom bi mogao da bude sledećih par meseci. Naravno, ukoliko telo bude moglo da isprati ambicije jer u ovom trenutku i sam Đoković sumnja u sebe.

Kroz karijeru je uspevao da se podigne iz ovakvih kriznih situacija i da pokaže svima da nije zaboravio da dominira. Još jednom je potrebna jedna jaka pobeda kojom će se sve promeniti iz korena.

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare