Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak Đoković je posle velike pobede nad Stefanosom Cicipasom (4:6, 7:5, 7:5) otkrio šta je bilo ključno da se plasira u polufinale Rima.

Meč sa odličnim Grkom trajao je dva dana, usled prekida zbog kiše, i čak tri sata i 16 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogo toga bih mogao da kažem za ovaj meč, kao da smo igrali dva duela. U petak je on bio bolji i danas je bolje počeo, uspeo sam da sačuvam nerve i vratim servis. Osvojio sam važne pooene uz podršku publike i u divnoj atmosferi. Bilo je i sreće, i mentalne snage, ali i prave taktike. Jedan udarac je odlučio, ne jedan poen, već udarac“, poručio je Đoković odmah posle trijumfa.

Novak je izgubio prvi set, u drugom gubio i u trećem sa po 1:3, i uspeo da sa ivice ambisa nađe put od pobede.

„Mnogo sam se namučio protiv Cicipasa, do samog kraja nisam znao da li ću pobediti. Ali, borio sam se i dao sve od sebe, i Bog je odlučio ko će dobiti. Cicipas je u sjajnoj formi, juče su bili potpuno drugačiji uslovi za igru nego danas. Verovatno je ovo bio najteži meč za mene ove godine“.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Lorenca Sonega koji je izbacio Andreja Rubljova, što će obojici biti drugi okršaj u subotu, dok se za finale sastaju i Nadal i Opelka.

„Morate da nađete energiju, jer nećete da ispadnete. Nisam mnogo igrao ove sezone, pa nisam mnogo umoran, videću kako ću se osećati posle, ali nadam se da ću uspeti da dođem do još jedne pobede“, zaključio je prvi teniser sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram