Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Italijanski teniser Lorenco Sonego plasirao se u polufinale mastersa u Rimu pobedom nad ruskim igračem Andrejem Rubljovim.

PROČITAJTE JOŠ:

On će biti naredni rival Novaka Đokovića u drugom subotnjem meču u Rimu, jer je Novakov meč sa Cicipasom pomeren zbog kiše u petak.

Taj okršaj sa prvim reketom sveta koji je pobedio Cicipasa nakon dva prekida sa 4:6, 7:5 i 7:5, neće početi pre 18 sati i 30 minuta.

Sonego je u svom odloženom četvrtfinalnom meču pobedio Rubljova sa 3:6, 6:4 i 6:3 za dva i po sata igre i napravio novo iznenađenje posle eliminacije Gaela Monfisa i Dominika Tima.

Italijan je prvi poklekao u meču u kom je Rubljov bio favorit. Rus je napravio brejk za 2:1, a onda je Sonego spasao četiri brejk lopte u petom gemu.

Rubljov je prvi set ipak uspeo da dobije brejkom u devetom gemu, ali je Sonego, priteran uza zid igrao bolje u drugom setu.

Tako je već na startu drugog seta uzeo servis Rubljovu i ispostavilo se da je on dovoljan za egal u meču. Treći set je lako mogao na obe strane.

Uvodni problemi obeležili su početak kada je Sonego spasao nekoliko šansi za brejk, a onda je u petom i devetom gemu prelomio meč u svoju korist i plasirao se dalje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar