Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Na meču Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa pravdu je delila Aurelija Turt, sudija koja je bila jedna od centralnih figura meča koji je obeležio tenisku 2020. godinu.

Na naslovnoj strani svih sportskih novina bila je udarna vest sa US Opena da je najbolji teniser sveta diskvalifikovan u trećoj rundi protiv Pabla Karenjo-Buste.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je tada, doduše nehotice, pogodio Lauru Klark, koja je kao linijski sudija stajala iza njega. Pogodio je u grlo, a ona je na zemlju pala kao „pokošena“. Ona nije gledala uopšte ka terenu, inače bi možda mogla da izbegne tu loptu, a Novak bi mogao da prođe sa opomenom.

Borila se za vazduh, a ta njena reakcija je samo učinila da organizatori dosledno sprovedu pravila i izbace Novaka sa turnira.

Pravdu na tom susretu delila je upravo Aureli Turt, koja je jedno vreme bila spona sa organizatorima dok se odlučivalo da li će Novak biti izbačen.

U jednom momentu je i Novak vodio razgovor sa njom šta dok se čekala zvanična odluka supervizora, a nije nedostajalo priče ni u Rimu. Pravila su striktna u ovim situacijama i Novak je morao prerano da napusti turnir u Njujorku, uostalom i Mekinro je jednom bio diskvalifikovan sa Australijan opena.

I ovog puta su imali razlog da proćaskaju, ali nisu govorili o diskvalifikaciji.

Naime, Novak je jednu loptu poslao u aut, a Aureli Turt je sišla da proveri da li loptica zaista bila u autu.

Popričala je sa Srbinom koji je malo začudio tom odlukom, ali je i usporeni snimak pokazao da je odluka bila dobra.

Foto: Printskrin Sport Klub

Novak Đoković i sudija koja ga je izbacila sa US Opena 2020. Novak Đoković i sudija koja ga je izbacila sa US Opena 2020.
Novak Đoković i sudija koja ga je izbacila sa US Opena Novak Đoković i sudija koja ga je izbacila sa US Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar