Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Opasno se zakuvala situacija u Australiji, a najglasniji su političari koji ne žele da vide Đokovića u ovoj državi.

Zanimljivo da se političari u svakom trenutku vode pohlepnim pogledima. Đokovića vide samo kao multimilionera koji bi došao da uzme australijske pare, ali i kao antivaksera.

PROČITAJTE JOŠ

Ništa ne uspeva da ih ubedi u suprotno, čak ni izjave koje je Đoković dao tokom prethodnih meseci.

Karen Endruz, bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije, oglasila se za radio ABC radio, a uspešno je nastavila svoje sramno izlaganje, čak i kada je novinarka Virdžinija Trioli pokušala da joj objasni drugu stranu.

Najpre je govorila o tome da li bi trebalo ukinuti Đokoviću trogodišnju zabranu ulaska u Australiju nakon što je zakon promenjen, nakon što je Vlast promenjena i nakon što je pandemija koronavirusa zauzdana.

„To te teška situacija, ja razumem da su se okolnosti promenile, ali kada je zabrana stavljena bila je zasnovana na tome da je viza koju je gospodin Đoković imao otkazana. Ako imigracija odluči da se promeni odluku ostaje pitanje šta će uraditi sa svima ostalim koji su bili u sličnoj situaciji. Druga stavka je da bi ovo bio šamar u lice ljudima u Australiji koji su uradili pravu stvar i koji su se vakcinisali i uradili sve što su trebali da urade ako se Đoković odjednom vrati u zemlju samo zbog toga što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara“, rekla je Endruz.

Karen Endrjuz Foto: EPA-EFE/Leigh Vogel / POOL

Pitala je Virdžinija da li to znači da zabrana ne treba da bude promenenjena, a odgovor je bio nestarno drzak

„Nema razloga zašto neka odluka treba biti poništena samo zato što neko ima mnogo novca.“

Smatra da je slučaj Đokovića jedinstven, ali da istovremeno mora imati isti tretman kao svi (?!). Kontradiktornost i izvlačenje stvari iz konteksta tu nije završeno.

„U mnogo stvari je situacija sa Đokovićem jedinstvena, pa Vlada mora da gleda sve ostale u sličnim okolnostima kojima je otkazana viza i da se vidi da li oni mogu da se vrate u zemlju. Sigurno ne sme da bude jedno pravilo za Đokovića i drugo za sve ostale.“

Prisetila se tog momenta sa početka godine i branila je svog političkog prijatelja.

„Viza je otkazana od strane ministra za imigracije u tom trenutku Aleksa Hoka i na tim osnovama (da je pretnja po javno zdravlje i promoviše antivakserstvo prim. aut.) i to je bio validan razlog za otkazivanje jer se žalio sudu. Svi se sećamo posledicama koje su uticale na tu odluku, a to je šta je gospodin Đoković radio preko mora, pre nego što je došao u Australiju kada je testiran pozitivan. Sve te priče su bile u tom trenutku. Ima mnogo razloga za otkazivanje vize, okolnosti su neverovatno jedinstvene kod gospodina Đokovića. Bila bih zabrinuta ako Vlada odjednom kaže da je u redu da uđe u državu.“

Zatim je ocenila prilično drsko da Novaku ne treba dozvoliti da zaradi australijski novac.

„Naš imigracioni sistem treba da brine o svima koji žele da dođe u Australiju, ako ima posebnih uslova po kojima Đoković želi da dođe u Australiju, a ja ne znam koji su to uslovi, jedini je da želi da igra Australijan open i da uzme mnogo novca i Tenis Australija misli da je to dobra odluka…“

BONUS VIDEO Đoković: Nisam mogao da poželim ništa bolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare