Džordan Pul
Džordan Pul; Foto: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez)

Nakon sukoba koji je šokirao NBA ligu sve oči su bile uprte u Džordana Pula.

Bek Golden Stejta bio je najbolji na terenu u porazu od Los Anđeles Lejkersa sa 124:121 i tako pokazao da je ovaj incident kada ga je Drejmond Grin nokautirao ostavio iza sebe.

PROČITAJTE JOŠ

Sudbina Grina nije poznata nakon što je „TMZ“ objavio snimak nokauta (plaćeno 2,6 miliona dolara nekom iz video sektora Voriorsa), ali je trenutno distanciran od ekipe i ne zna se koliko će takvo stanje stvari trajati.

Pojavile su se fotografije Pula kome je čitava leva strana lica bila modra, ali na terenu nije delovalo da ima bilo kakvih problema. Kao da se incident nikada nije ni desio.

Pre početka susreta je Stef Kari dodelio trofej Džordanu Pulu za najboljeg izvođača slobodnih bacanja u prethodnoj sezoni. On je uspeo upravo da nadmaši Karija jer ih je izvodio sa 92,5 procenta uspešnosti, dok je Kari stao na „samo“ 92,3 odsto.

Džordan Pul, Stef Kari
Džordan Pul, Stef Kari; Foto: Tanjug/Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group via AP)

Pul je postigao 25 poena (10/19 iz igre, 3/9 za tri) uz četiri skoka i šest asistencija, a poen manje je postigao Stef Kari /9/18 iz igre, 2/8 za tri) uz četiri skoka i četiri asistencije. Dvocifreni su još bili Vigins (15), Vajsmen (13) i Kuminga (12).

Ipak, Pul je izveo potez večeri kada je prošao kroz odbranu Lejkersa, a onda usred reketa dok je bio okružen trojicom igrača loptu prebacuje iz ruke u ruku iza leđa i efektno flouterom završava akciju.

Nije dugo bilo potrebno da ovaj trenutak postane hit na društvenim mrežama.

U pobedničkom timu najbolji je bio Entoni Dejvis sa 28 poena (9/18 iz igre), tri skoka i tri asistencije. Kendrik Nan je stao na 21 (8/13), dok je Met Rajan brojao do 20 (6/9).

Minesota je stigla i do treće pobede u predsezoni protiv LA Klipersa sa 119:117 i opet je bilo više od petorice dvocifrenih igrača. Najefikasniji je ovog puta bio Naz Rid sa 20 poena (9/11) i 11 skokva, te dve asistencije, a Karl Entoni-Tauns je stao na 19 poena uz šest skokova i šest asistencija.

Klipersima se predviđaju velike stvari u sledećoj sezoni, ali su prvi put poraženi u predsezoni. Džon Vol je postigao 20 poena (5/11), a Pol Džordž je stigao do 14. I u ovom timu je bilo šest igrača koji su bili dvocifreni.

Čikago je ubedljivo savladao Toronto sa 115:98 na krilima Demara Derouzana koji je postigao 21 poena (7/12) uz osam skokova i osam asistencija. Nikola Vučević, crnogorski centar, dodao je 13 poena (6/10) uz devet skokova i dve asistencije, najefikasniji u Torontu bio je Paskal Sijakam sa 18 poena (7/17), te devet skokova i dve asistencije.


NBA predsezona, 10. oktobar

Toronto – Čikago 98:115

San Antonio – Nju Orleans 97:111

Golden Stejt – LA Lejkers 121:124

Sakramento – Portland 126:94

LA Klipers – Minesota 117:119

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar