Najbolji teniser planete Novak Đoković bio je veoma dobro raspoložen posle pobede nad Martonom Fučovičem u četvrtfinalu Vimbldona.

Đoković je u sredu popodne slavio sa 6:3, 6:4 i 6:4, ali nije imao nimalo lak zadatak protiv mađarskog predstavnika koji je uglavnom bio ravnoravan rival.

PROČITAJTE JOŠ:

„Vi momci pravite pritisak na moje odgovore. Solidno izdanje, počeo sam veoma dobro. Nije bilo mnogo pogrešnih stvari u mojoj igri tokom prvih šest gemova. Na 5:3 sam završio set, a po jedan brejk je bio dovoljan u drugom i trećem setu za pobedu. Priznanje Martonu što je uspevao da se održi u ovom meču i što me je naterao na veliku borbu“, rekao je Đoković posle meča.

Spiker je prokomentarisao i da je ovo Đokoviću bila 350. pobeda na grend slemovima, 41. polufinale i deseto na Vimbldonu.

„Da li želiš da putuješ sa mnom kao moj statističar? Daješ kompliment mojoj karijeri u ovom trenutku i to mi svakako znači za samopouzdanje. Svestan sam nekih statistika. Volim ovaj sport svim srcem, posvećen sam mu otkad sam se rodio. Nekada stvari deluju nerealno, ali pokušavam da živim u momentu i ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Velika je inspiracija ići za istorijom i neka se nastavi dalje“, odgovorio je Novak.

Na pitanje koga bi pre birao u polufinalu između Karena Hačanova i Denisa Šapovalova, Novak je odgovorio…

„Birao bih pobedu, bez obzira na to ko je. Kada sam pobedio poslednji meč igrali su Fučovič i Rubljov peti set i nadao sam se kiši. Završili su. Obojica su sjajni igrači. Šapovalov je imao nekoliko velikih pobeda, Hačanov igra dobro, svi igramo dobro“, kazao je srpski teniser uz osmeh.

Bio je posebno dobro raspoložen i što je publika na tribinama posle dve godine na Vimbldonu, pošto lani turnira nije bilo zbog koronavirusa.

„Lepo je videti vas i hvala vam što ste došli“, rekao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Trening šampiona, kako se Novak priprema za put do titule

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar