Rodžer Federer i Novak Đoković Foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia/TANJUG/AP Photo/Thibault Camus

Istina uvek ispliva na površinu

Francuski novinar Benoa Mejlin oštro je kritikovao Lejver kup, odnosno termin njegovog održavanja, koji i te kako ima veze sa Rodžerom Federerom.

Bivši švajcarski teniser je jedan od suvlasnika i osnivača Lejver kupa, na kom se i zvanično oprostio od profesionalne igračke karijere prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Upravo neki od poteza Federera, koji nemaju direktne veze sa njegovom igrom i uspesima, uticali su na to da Benoa promeni mišljenje o Švajcarcu, ali i o Novaku Đokoviću, koji se na razne načine bori za slabije rangirane tenisere i bolje uslove za sve na turu.

„Što sam stariji, sve više počinjem sebi da postavljam pitanja o imidžu koji imam o Federeru i o imidžu koji sam imao o Đokoviću. I što više idemo napred, sve više shvatam da je Đoković čist teniser. On je taj koji je stvorio PTPA, koji pokušava da obezbedi da se što više novca preraspodeli, čak i na sekundarno kolo, dok kod Federera počinjem da se pomalo plašim te megalomanske strane čoveka koji je čak i stvorio takmičenje, koje nije na njegovo ime, ali je ipak njegova stvar“, izjavio je Mejlin u jednom gostovanju.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da na Lejver kupu učestvuju teniseri iz samog svetskog vrha, dok se zbog pomenutog takmičenja pomeraju „manji“ turniri, na kojima više tenisera može da zaradi.

„I to je samo za zvezde, nije za male igrače. Opet, zašto ovo takmičenje nije ostavio za kraj godine? Zašto je hteo ovo da uradi usred sezone, da za**be jer, iskreno, ova priča je za***na. Pogledajte Mec (ATP 250), bili su primorani da ga pomere, inače bi turnir bio mrtav. I shvatate da će malo po malo ovu nedelju Lejver kupa učiniti praznom. Još jednom, ako se razvija, to je zato što je Federer taj koji to želi. Pogledajte Federera 2019, kada ide na egzibiciju sa Zverevim u Latinsku Ameriku, on to radi u isto vreme kada je nedelja Dejvis kupa. On ionako s**e po Dejvis kupu radeći ovo“, zaključio je Mejlin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar