Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Novak Đoković će ove subote od 21 čas igrati polufinale Završnog turnira u Torinu protiv Aleksandera Zvereva, a već sada je jasno da je stigao do novog velikog dostignuća.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji teniser današnjice će pokušati da u jubilarnom, 10. polufinalu opet stigne do finala i tamo napadne šestu titulu. Time bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, pa bi i po ovom parametru držao ili delio prvo mesto.

Đoković je nakon trijumfa nad Kameronom Norijem (6:2, 6:1) još jednu godinu završio kao igrač sa najviše pobeda nad Top 10 igračima u jednoj godini.

To možda ne bi bilo tako impresivno da to nije uradio po 11. put!

Đoković je prvi put to uspeo da uradio 2009. godine, a zatim to činio redovno od 2011. do 2016. godine. Tokom 2017. ga je povreda lakta omela, a onda je od 2018. godine nastavio dominaciju kakva se ne pamti u tenisu.

Drugi najbolji u ovom parametru je Rodžer Federer, koji je to radio u periodu pre nego što Rafael Nadala i Novak ušli u najbolje godine. Osam puta je to uradio, dok su legendarni Nadal i Pit Sampras tri puta imali najviše pobeda protiv Top 10 igrača u godini.

Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

„Postoji uvek motivacija za istoriju, u to nema sumnje. Sada se fokusiram samo na ovaj sledeći meč jer će to svakako biti veliki izazov. Saša je jedan od najboljih servera u ovoj igri. Igrao je zaista jako dobar tenis. Možda je imao i najbolju sezonu do sada u karijeri, osvojivši to zlato na Olimpijskim igrama. Jednostavno, igrao je veoma dobro tokom cele godine“, rekao je Novak pred meč sa Zverevim.

Istakao je jedan kvalitet Zvereva u prvi plan.

„U dvorani je definitivno među top dva ili tri na svetu. Sjajan servis, odlična kretnja, jednako je dobar u ofanzivi i defanzivi. Znam da će to biti velika bitka, kako fizički tako i mentalno. Ipak, spreman sam za to. Nisam proveo previše vremena na terenu, a svi želimo godinu da završimo na najbolji način. Da vidimo šta će biti!“

BONUS VIDEO Neverovatna odbrana Đokovića i brejk poen protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar