Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Deluje da ovom legendarnom rivalstvu dolaze "poslednji dani".

Očekuje nas jedna od najzanimljivijih sezona na šljaci, pošto je povreda španskog tenisera Rafaela Nadala „poremetila“ stanje na ATP listi.

Španski teniser je morao da odustane od mastersa u Americi, Indijan Velsu i Majamiju, i zbog povrede i tako ga ove godine nećemo gledati tamo.

PROČITAJTE JOŠ

Nadal je i prošle godine odustao od Majamija zbog povrede, dok je na Indijan Velsu igrao finale, i to znači da će do kraja marta ostati bez 600 bodova na ATP listi.

To će dovesti do velikih pomeranja što znači da će ispasti iz Top 10 prvi put posle 18 godina.

Posle Australije, odlučio je najpre da se povuče sa dva turnira koja je planirao da igra, u Dohi i Dubaiju, onda je objavljeno da propušta i egzibiciju u Las Vegasu, a sada i Indijan Vels.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

„Tužan sam što neću moći da se takmičim u Indijan Velsu i Majamiju. Veoma sam tužan što neću biti tamo. Nedostajaće mi navijači u Americi, ali se nadam da ću se vratiti kasnije u toku godine, kad krene letnji deo sezone“, napisao je Nadal.

On je to naveo uz kraće video snimke na kojima se vidi da trenira, a odustao je od turnira zbog povrede kuka i mišića, od kojih se oporavlja od januara i poraza u ranoj fazi Australijan opena.

„Prošlo je neko vreme otkako sam vam se obratio. Uzeo sam malo vremena da se isključim, počeo sam sa rehabilitacijom, teretanom i fizioterapijama kako su mi rekli lekari. Spremam se da se vratim u najboljoj mogućoj kondiciji“, rekao je Nadal.

Nadal je poslednji put još u aprilu 2005. godine bio van najboljih deset igrača planete, dok se sa druge strane jedan od njegovih najvećih rivala Novak Đoković sjajno drži i nedavno se vratio na prvo mesto ATP liste.

Zbog tog rasporeda, na Rolan Garosu bi mogli prvi put da gledamo duel srpskog i španskog tenisera u prvoj nedelji grend slema u Parizu.

Novak Đoković, Rafael Nadal
Novak Đoković, Rafael Nadal; Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Ako Nadal bude van 13. mesta, njihov duel može da se odigra u četvrtom kolu francuskog grend slema.

To će svakako biti veliko razočaranje za sve ljubitelje tenisa, ali i Novaka, čija je velika želja bila da igra u finalu sa Rafom.

„Kad bih voleo da igram sa Nadalom? Rolan Garos, finale. Mislim da bismo se složili i on i ja danas, da nam neko garantuje da ćemo igrati finale, mislim da bismo se složili. On je definitivno moj najveći rival, ne samo zbog količine mečeva koje smo odigrali, to je rivalstvo koje broji najviše mečeva u istoriji bilo kog rivalstva. Sa druge strane, i generacijski smo blizu, odrasli smo na neki način zajedno kroz juniorske turnire. On je sa druge strane ranije počeo da beleži rezultate i uz Federera je igrač koji je na mene najviše uticao“, rekao je nedavno Novak Đoković.

Rolan Garos se igra od 28. maja do 11. juna, i ova godina će biti posebna zbog toga što će i Novak i Rafa na njemu pokušati da dođu do legendarnog 23. grend slema.

Foto: Juergen Hasenkopf / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukoliko se tamo budu sastali prvi put ove godine, to će biti njihov jubilarni 60. meč, a do sada je srpski teniser bolji.

Novak ima 30 pobeda, dok je Nadal slavio 29 puta, poslednji put u četvrtfinalu Roland Garosa 2021. godine.

Srpski teniser će do Rolan Garosa voditi veliku borbu za prvo mesto na ATP listi sa mlađim teniserom iz Španije, Karlosom Alkarazom koji je takođe ove nedelje zbog povrede propustio turnir u Akapulku.

Ostaje žal zbog toga što najverovatnije nećemo gledati spektakl Novaka i Nadala u finalu, ali smo spremni za taj duel i sa nestrpljenjem ga očekujemo.

BONUS VIDEO Novakov fizio spustio Srbinu tablete, nešto nije kako treba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar