Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Najveće rivalstvo u istoriji tenisa.

Novak Đoković je u Beogradu najavio planove za nastavak sezone, a posebnu pažnju je privukao pričom o Rafaelu Nadalu. Iako mu je Karlos Alkaraz najveća pretnja na ATP listi, Đoković je istakao da je njegov najveći rival Rafael Nadal i da će tako verovatno biti do kraja karijere.

Bliži se 60. jubilarni duel njih dvojice a Novak je imao zanimljiv odgovor na tu konstataciju.

PROČITAJTE JOŠ

„60. meč? Finale Rolan Garosa! Mislim da bismo se i on i ja složili da to bude tamo. On je moj najveći rival, to je rivalastvo koje broji najviše mečeva. Generacijski smo bliski, zajedno smo odrasli, on je ranije krenuo da beleži izvanredne rezultate i uz Federera je igrač koji me je najviše oblikovao“.

Đoković je istakao koliko je bilo teđko igrati protiv njih na početku karijere.

„Na početku karijere sam biše gubio mečeve od njih, oni su mi bili enigma kako to da rešim, kako da ih pobedujem na velikim turnirima. Od 2008. sam bio prvi vrhu, ali nisam uspevao da probijem barijeru koji su oni“.

On je istakao i da dokle god igraju tenis nema vremena da se mnogo razmišlja o rivlastvu.

„Dok smo aktivni, ne dozvoljavamo sebi i nemamo vremena da se bavimo veličinom i značajem našeg rivalstva. To kad završimo… Voleo bih i tada da privatno porazgovaramo o tome. Videćemo gde će biti sledeći meč, on je u vrhu kada je zdrav. Mi dekice se staramo da omladinci još ne uzimaju slemove“, kaže Novak koji vodi 30:29 u međusobnim duelima protiv Španca.

BONUS VIDEO Novak na treningu igra boćanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar