Foto: Victor Joly / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada anonimus za javnost ovako šokira igrač iz Top 10, mnogi se zapitaju: Gde je tenis zapravo otišao.

Istina je poznata i o njoj smo pisali već nekoliko puta. Igrači koji se nalaze od 10. do 130. mesta na ATP listi mogu da naprave senzaciju u svakom trenutku ili da u svakom trenutku izgube gotovo.

PROČITAJTE JOŠ

Godinama su ljudi tražili nova lica u tenisu, pogotovo u trenucima dok je „Velika trojka“ dominirala, a sada kada ih ima toliko sve se okrenulo.

Šintaro Močizuki je slavio protiv Tejlora Frica nakon što je ponižen u prvom setu i to sa 0:6, 6:4, 7:6…

Japanski teniser do sada nikada nije upisao nijedan ATP trijumf (ovu rečenicu pišemo sve češće u poslednje vreme), a ne može se reći da je Amerikanac bio bez motiva. I dalje nije siguran da će igrati na Završnom turniru u Torinu, tako da nije ovaj poraz došao u nedostatku motivacije, već samo u nedostatku ozbiljnosti.

U moru komentara se ipak istakao jedan koji je rekao ono od čega svi strepe.

„Ovaj sport će biti mrtav kada Đoković i Nadal odu“, prokomentarisao je navijač. Naravno, budite sigurni da to nije istina i da će Karlos Alkaraz i rival koji mu bude po meri očuvati ovaj sport na najvišem nivou, ali teško da će se doseći ikada ponovo nivo „Velike trojke“. Ipak, nikada ne reci nikad.

Mnogi su ocenili da je ovo jedno od najvećih iznenađenja ove godine i da je treći put da se dešava da igrač upiše prvu ATP pobedu nakon što je prvi set izgubio sa 0:6. Naravno, bilo je i onih koji su ukazali da se proveri da li je meč bio namešten.

BONUS VIDEO Novak Đoković povodom završetka sezone i poslednjih turnira u 2023. godini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar