Šta sve može da pođe po zlu, krenuće po zlu. Ova 2022. godina izgleda kao da Novak Đoković mora da proživljava Marfijev zakon u pravom životu.

Nije tajna da je srpski teniser jedan od omiljenih negativaca na javnoj sceni, pre svega jer je globalno prepoznatljiv, ali i zbog čvrstih uverenja od kojih ne odstupa.

PROČITAJTE JOŠ

Lepili su mu različite etikete, osporavali svaki njegov potez, a sada više od 10 dana od jedne scene ponovo su počeli da je „seciraju“. Našao se tu ni kriv, ni dužan. Doduše možda je kriv što je bravurama na terenu oduševio jednog dečaka…

Princ Vilijam i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton našli su se na udaru britanske štampe. Ovaj par je gledao četvrtfinalni duel čak i kada je Kameron Nori, miljenik nacije, igrao istovremeno svoj susret, što je mnogima upalo u oči.

Sada im zameraju dve stvari. Najpre im zameraju da su se nehumano poneli prema detetu. Naime, kako je tog 10. jula bio najtopljiji dan u Velikoj Britaniji te godine (sve do onih rekordnih 40+ temperatura) u štampi su smatrali da princ Džordž nije trebalo da dođe u pantalonama, sakou i sa kravatom, iako je to uobičajeni način oblačenja kraljevske porodice. Naime, smatraju da mu je trebalo dozvoliti da dođe u polo majici i šortsu. I ovaj stav je pomalo licemeran jer da je to urađeno svakako bi se našli na udaru. Ipak, evo šta pišu Englezi.

Foto: Screenshot/RTS

„Džordž je veliki ljubitelj sporta i uživao je, jer je upoznao pobednika turnira Novaka Đokovića. Kejt i Vils misle da je odlazak sa njim na brojne zabavne događaje dobar način da mu izgrade samopouzdanje za javne nastupe“, otkriva insajder kraljevske porodice „Vumns dej“.

Druga stvar zamerena malom princu je što je otvoreno rekao da je on navijač Đokovića. Ovo se nije dopalo ni Bakingemskoj palati, pa je navodno pokušano da se izjava zataška.

O ovome je govorio i Hju Sajks, novinar BBC, koji je pojasnio u čemu je, zapravo, problem.

„Džordž je zapravo rekao da navija za Novaka Đokovića pred kamerom, kada je Kejt upoznala Džordža sa nekim od zvaničnika. Tada, takođe pred kamerom, mališan je delovao veoma zadovoljno što je pozdravio Đokovića posle meča – Džordž mu je podigao palac i želeo je da razgovara sa Novakom“, rekao je novinar.

Pojasnio je i zbog čega je baš fan Srbina.

„Rekao sam ranije da mislim da je princ Vilijam obožavatelj Đokovića, dok je Kejt definitivno fan Rodžera Federera. Ima smisla (za mene) da bi Džordž voleo Novaka, posebno ako Džordž gleda mečeve sa svojim tatom. Pretpostavljam da, ako bi Palata pokušala da natera ljude da izostave njegov komentar, to bi bilo iz političkih razloga. Kao, recimo, Novakove antivakserske izjave i stavovi. Ozbiljno sumnjam da bi Džordž uopšte znao za te stvari, on jednostavno voli sportistu.“

BONUS VIDEO Đoković tradicionalno jede travu posle osvajanja Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare