Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Srbin ostao "kratkih rukava".

Filip Krajinović, 43. teniser sveta, poražen je od Karlosa Alkaraza u osmini finala turnira u Hamburgu, rezultatom 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

PROČITAJTE JOŠ...

Odlično je Krajinović ušao u meč, nakon prednosti Alkaraza od 2:1 vezao je tri gema i napravio preokret na 4:2, iskoristivši prvu brejk šansu.

Čuvao je vođstvo do desetog gema, kada je Alkaraz prvo propustio tri brejk šanse, potom je Krajinović imao četiri šanse da povede u setovima, ali ih nije iskoristio, da bi četvrta šansa za brejk ipak pripala Alkarazu, pa je Krajinović propustio prvu šansu da povede u setovima.

Druga je došla u narednom gemu, kada je imao brejk šansu koju nije iskoristio, pa je Alkaraz poveo 6:5, ali je uzvratio Krajinović i poravnao na 6:6, izborivši taj-brejk.

U njemu je serijom od tri vezana poena stigao do 3:1, prednost zadržao do 4:2, nakon čega je mladi Španac napravio seriju od pet poena i napravio preokret za 7:4.

A s ozbirom na to da je Alkaraz ove sezone dobio svaki od 31 meča u kom je imao prednost posle prvog seta, bilo je jasno da je pred Krajinovićem težak zadatak. To se pokazalo tačnim pošto je Alkaraz lako stigao do dva brejka i poveo 4:1, uspeo je teniser iz Srbije da vrati jedan, priđe i na 4:3, ali je Alkaraz bio siguran u naredna dva gema, prvo dobivši na svoj servis za 5:3, a potom i deveti na servis Krajinovića za prolaz među dalje.

BONUS VIDEO Novak kao maneken, Đoković prošetao modnom pistom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar