Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Voli mirnije stvari.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Novak Đoković je u Melburnu na Australijan openu stigao do svog 58. grend slem četvrtfinala i kako turnir odmiče, igra sve bolje i bolje i podiže formu kako bi podigao svoj 11. pehar na „Rod Lejver areni“.

Pored sve boljeg tenisa koji pruža, imali smo priliku da sa Novakom porazgovaramo i o nekim stvarima van terena, kao što su rituali, navike i pevanje pod tušem.

PROČITAJTE JOŠ

„Znamo da nisi rob navika i sujeverja pred mečeve…“, bilo je pitanje za Novaka, a u svom stilu je stigao odgovor:

“Postoji razlika, moram da vas ispravim. Nisam rob navika, ali one su izuzetno bitne, imam ih i poštujem ih. Sujeverje je nešto drugo, nemam sujeverja. Doduše, ponekad volim da se tuširam u istom tušu u svlačionici. Ne mislim ‘jao, izgubiću ako to ne uradim’, nije mi problem ako je zauzet”.

Zato se odmah „nacrtalo“ i pitanje o pevanju ispod tuša.

„Malo sam stara garda što se tiče muzike, volim osamdesete i devedesete. Rokija – da, ali nisam u tom fazonu da se gledam u ogledalo i da se pumpam uz ‘Eye of the tiger’. Meni to ne treba, toliko je već svega u meni da ću da eksplodiram, meni treba nešto da me malo smiri, više slušam npr. klasičnu muziku. Eksplodirao bih kad bih slušao Rokija“, reagovao je Novak na konstataciju da Karlos Alkaraz voli da sluša legendarni hit iz kultnog filma.

Što se tiče mladog Španca, on je za četvrtfinale u tri seta eliminisao našeg Miomira Kecmanovića sa 6:0, 6:0, 6:3, a srpski teniser je odlično opisao kako je video rivala.

Foto: AP Photo/Louise Delmotte

„Dosta te pritiska, ne dozvoljava ti vremena i prostora da ti nešto napraviš, odmah kažnjava nedovoljno dobru loptu, a na drugoj strani se i fantastično brani. Uvek traži još više od tebe, ako ne možeš da ispratiš, nema šta da tražiš“, jasan je bio Kecmanović.

Alkaraz je, pak, otkrio zašto gleda Đokovića i Janika Sinera… On treći put u karijeri igra glavni žreb Australijan opena, a ovo mu je ukupno sedmo grend slem četvrtfinale.

„Uživam u tenisu, volim da gledam mečeve Danila Medvedeva, Novaka, Sinera… Kad god izađu na teren, na najvišem su nivou. Ljubitelj sam tenisa, to su najbolji igrači sveta, zato volim da ih gledam“, iskren je bio Alkaraz koga u meču za polufinale u Melburnu čeka okršaj sa Aleksandrom Zverevim.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar