Novak Đoković Monte Karlo
Novak Đoković Monte Karlo; Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Đoković mora da igra što više.

Bliži se početak sezone na šljaci i povratka Novaka Đokovića na teren, a o njegovim šansama i kvalitetima je govorio i poznati teniski stručnjak i trener Serene Viljams, Patrik Muratoglu.

PROČITAJTE JOŠ

Najveći problem leži u činjenici da je Novak odigrao samo jedan turnir od početka godine i da je sa njega brzo eliminisan.

„Rolan Garos je najneizvesniji u prethodnih 10 ili 15 godina. Ako Novak Đoković bude uspevao da pobeđuje dosta između početka sezone na šljaci i tog turnira sve će biti otvoreno. Jer kada je on u najboljoj formi mislim da je i na šljaci najbolji na svetu“, rekao je Muratoglu.

Posebnu pažnju privlači i eventualni duel Đokovića i Nadala u prestonici Francuske. Muratoglu smatra da bi prošlogodipnji okršaj i pobeda Đokovića mogla da ima veliki uticaj.

„Ako budu morali da igraju jedan protiv drugog u finišu Rolan Garosa ove godine, prošlogodišnji meč će im 100 odsto biti u glavi. Rafa će biti napet, a Novak mnogo agresivniji, igraće sa više samopuzdanja“.

Muratoglu ističe da će značajan faktor biti i to koliko će koji igrač odigrati mečeva pre drugog grend slema. Za Novaka nije sigurno gde sve može da igr ai to se menja iz dana u dan, dok Španca muči povreda.

„Ako Novak bude dobio sve turnire dok se Rafa ne vrati? To bi sve promenilo jer bi Đoković opet imao mnogo samopouzdanja. Ali neće biti lako jer nije mnogo igrao, a kada je prošli put bio na terenu brzo je ispao. Moguće je da će isplivati neki džoker poput Alkaraza ili Cicipas“, zaključio je Muratoglu.

Rolan Garos je na programu od 23. maja do 5. juna.

BONUS VIDEO Jori Jošida ima poruku za Novaka Đokovića: Ja ne jede ćevape više

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare