Damir Džumhur, najbolji teniser Bosne i Hercegovine u istoriji, govorio je o šansama Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama i ciljevima ove sezone.

Nekada 23. igrač planete govorio je o mnogim zanimljivim i dosad nepoznatim pričama iz sveta tenisa, a u jednom trenutku se dotakao i najboljeg tenisera svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ

Nije nikakva tajna da je cilj Đokovića osvajanje Olimpijskih igara ove sezone, ali Džumhur mu i dalje veće šanse da je na grend slem turnirima.

„Mislim da je on svestan da ima najviše šansi da osvoji Vimbldon, možda će čak više da mu bude u glavi da ne mora na Rolan Garosu da bude, koliko na Vimbldonu. Novak mora pametno da odluči ove godine šta je njegov prioritet, čemu želi da se posveti… Mislim da može da osvoji još jedan grend slem da osvoji na 25. Nekako mu više šansi dajem da osvoji još jedan grend slem nego Olimpijskih igara. Znam koliko će pritiska da stavi na Olimpijske igre, ali pazi igranje u dva i tri dobijena seta je ogromna razlika. Kad znaš da moraš da dobiješ tri seta protiv Noleta tebi padne mrak na oči i kad znaš ako jedan set nekako izvučeš i dobiješ, tu si, postoji šansa. To su grend slemovi i zato je te najbolje i najteže dobiti na grend slemu“, rekao je Džumhur u podcastu „Reketiranje„.

Govorio je Džumhur o tome kako vidi sadašnji tenis, zbog čega Đoković igra svemirski tenis, ali i kako izgledaju grend slem turniri iza kulisa. Sve ovo možete pogledati na snimku pred vama.

BONUS VIDEO Đoković o Ivaniševiću: kraj profesionalne saradnje ne znači kraj prijateljstva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare