Foto: REUTERS/Susana Vera

Novak Đoković i Nikola Ćaćić savladali su kazahstanski dubl Andrej Golubev - Aleksandr Nedovjesov sa 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:3) i tako obezbedili mesto u borbi za finale gde će rival biti reprezentacija Hrvatske 3. decembra.

Prvo je Miomir Kecmanović poražen od Mihaila Kokuškina sa 2:1 nakon preokreta (7:6(5), 4:6, 7:6(11)), potom je Novak Đoković rutinski „preskočio“ Aleksandera Bublika sa 6:3, 6:4, pa je odluka „pala“ u meču dublova.

PROČITAJTE JOŠ...

Odlučujući meć protekao je od sjaja do očaja i nazad kada je reprezentacija Srbije u pitanju. Prvo je u prvom setu, nakon rezultata 2:2, dubl Đoković – Ćaćić uspeo da veže četiri gema i sa 6:2 dođe do prednosti od 1:0, ali je u drugom usledio veliki pad koji su Kazahstanci iskoristili i uzvratili sa dva brejka u četvrtom i osmom gemu, dok je Srbija propustila jednu brejk šansu u petom gemu.

Ipak, Ćaćić je podigao znatno nivo igre u trećem setu, bio sjajan u petom i devetom gemu, dok je Đoković odigrao bez greške, pa je Srbija obezbedila mesto među četiri najbolje selekcije.

Polufinale je zakazano za 3. decembar, a bolji iz meča Srbije i Hrvatske će se za titulu boriti protiv Nemačke ili pobednika duela Rusija – Švedska.

BONUS VIDEO Poen Novaka Đokovića za pobedu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar